Föreningen Sliperiet Gylsboda blir Skånes representant till Årets Hembygdsförening!

Hurra! Skånes hembygdsförbund uppmärksammar vårt arbete. Tack, så roligt och så hedrande! Fantastiskt för oss att få denna uppskattning under uppbyggnaden!

Varje län plockar ut en hembygdsförening som de tycker utmärkt sig speciellt under året och nominerar vidare till Årets Hembygdsförening i Sverige. I år blir det alltså vi som representerar Skåne. Mycket hedrande! Motiveringen var så fin. Tänkte att ni kan få en glimt åtminstone av sammanfattningen:

”Sammanfattning

Vi tycker att föreningen ”Sliperiet Gylsboda” har ett mycket genomtänkt koncept, där man tillgodoser industriellt kulturarv, kulturturism och öppenhet för alla. Samhället historia och förutsättningar samt kringliggande samarbetspartners finns med i det totala konceptet, vilket ytterligare stärker föreningens insatser.

Det är därför som Skånes hembygdsförbund med stort nöje nominerar Sliperiet Gylsboda som ”Årets hembygdsförening” värdig att delta i det nationella spelet.

Lund den 13 mars 2018

För Skånes hembygdsförbund

Sven Jensén

(ordf.)”

Med detta glädjande besked önskar vi trevlig helg!

Under veckan som gått har glasmästaren från Osby Glasservice kommit långt med fönstren och snickarna från Bygger TD har armerat över golvvärmen och gjutit golvet i kök- och toalettdelen. Själva har vi arbetat med att göra plats för nya maskiner som vi skall hämta i helgen. En riktigt bra vecka med andra ord!

 

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 kommentarer