Nu jular vi till det. Exempel på vad som finns i hyllorna, redan innan Karin Linderoth fyller upp med originalakvareller och annat ju(v)ligt.

Nu skall det mysas till så julstämningen kommer på topp till lördagens ”En Sagolik Jul”. På torsdag kommer Karin och fyller upp med juliga originalmålningar, kort, böcker, muggar och en mängd andra juliga finheter. Då kommer också granen som skall sprida juldoft ikapp med kafé t.

Här finns ju en hel del andra trevligheter också. Vad sägs om ett helt gottebord med böcker med lokal anknytning?! Bl a Sixten Svensson, Margareta Juhlin, Pia Wingestråhle, Daniel Sjöfors hittar ni bland de lokala författarna och föreningens egen bok, inte att förglömma.

Fint trähantverk av Tonny Aronsson.

Föreningens egna julkort, där Karin Linderoth målat originalet och de andra fina som Rebecka Szemenkár tagit fram.

Många, många fler kort kommer Karin att ha med till lördagen, detta är bara ett litet urval som vi har sedan tidigare.

Eva Anderssons goda lokala honung och handgjorda bivaxljus i olika utförande. Även skivor av bivax för den som själv vill skapa eller göra egna salvor ingår i sortimentet.

Bording Diabas konsthantverk hittar ni alltid här

och Bording Bord <3

Flera av Bordings skulpturer hittar ni också här. Tex ”Sten föder glas”, i sällskap med den glada glasskulpturen av Micke Johans Konstglas.

Lite Lindberg Diabas & Silver hittar ni också.

”Gylsboda”

Dörrstopp av Tina Ahlberg, kusiner till de omskrivna stolpmössorna som pryder stenstolparna i Lönsboda- men som nu alla försvunnit.

Keramik av Yvonne Omdal, vad sägs om ”Det svarta fåret” <3

Astrids speciella ”bakomglasmåleri”, där motiven målats direkt på insidan av glaset finns både som tavlor och kort.

Å jag fortsätter knixa på i köket för att ha godsaker till kafét på lördag. Dock vet i tusan hur det går med dessa. De kan vara slut innan lördagen.. Kondenserad mjölk, smör, jordnötssmör, kakao och nötter. Kok ihop i en kvart sisådär. Huvaligen så lättätna!

Så ett prov på hur internationellt det kan vara en vanlig måndag i Sliperiet, med fem olika nationaliteter representerade runt bordet. Här sitter en stenskulptör från Japan, en från Ungern och en från Litauen. En keramiker/florist från Danmark och så resten av oss Gylsboniter. Erfarenheter från olika symposium och artist in residence diskuteras, möjligheter till kommande performance och planer och diskussioner om ev upplägg för mindre symposium. Idéerna är många.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Nu jular vi till det. Exempel på vad som finns i hyllorna, redan innan Karin Linderoth fyller upp med originalakvareller och annat ju(v)ligt.