En hel låda historia <3

En låda brevkort med korrespondens till och från Svenska Granitindustri AB från tidigt 1900 tal kom Krister med, från grannhuset till Sliperiet. Här var det under en tid kontor till bolaget, så där har funnits mycket spännande gamla dokument kring verksamheten. Vi tackar för att vi får förvalta all denna historia. Beställningar och annat berättar mycket och titta på handstilen, så vackert!

Vi har börjat plocka in lite vårkänsla och förbereder så smått för påsken. Inga äkta fjädrar i riset här, inga stackars fåglar skall ha råkat illa ut för vårt påskris!

Äntligen tittar de första vårblommorna upp så det går att plocka in lite till den supersöta vasen.

Röjning av vinden fortsätter. Vår förstärkning Cedric från Australien fortsätter tappert att hjälpa till. Arbetet går lätt när man har kul, bra teamwork!

Från Troels Kirks ateljé fick vi dessa hurtsar att förvara större målningar i. Där var de fästa i väggen, men här har de fått hjul och kan lättas flyttas.

Efter vindsröjning och annat var det dags att börja baka till påsken. Vi kombinerar arbetet med språkövningar och Cedric snappar väldigt snabbt upp svenskan. Härligt också att Bagare-Ulla börjar pigga på sig igen från bältrosracet, så hon har bakat snoddas, rulltårtor och kolaformar (Faster Elsa kakor heter de hos oss), tack, tack för all hjälp!! Vi inser att det är väldigt mycket som skall hända nu under mars, april och maj här, så all hjälp är ovärderlig. Idag har vi haft möte om ytterligare en punkt som kommer till här, en folkbildande informationskväll inför EU valet. Mer om den längre fram.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för En hel låda historia <3