Inspiration & engagemang

En händelserik dag med många trevlig besökare. Tack alla härliga människor som kommer & kollar vad som händer i Sliperiet trots att det är kallt & ruggigt.

Det känns som vädret gick från högsommar till vinter i ett slag, kylan var påtaglig idag. Innan jag anslöt till arbetet i Sliperiet idag var jag på vernissage på Wanås, där jag bl a träffade Hiroshi Koyama och diskuterade skulpturer med honom. Han kommer ut till Gylsboda i veckan för att diskutera vidare.

Utställningen var verkligen intressant och lämnade med en hel del inspiration och tankar. Den handlade om hur vi genom konsten kan framkalla minnen, så som doftminnen. Akemi visade hur prasslet av torra löv kan få oss att minnas dofter och förnimma känslor. Hiroshis Diabasskapelser är så vackra och berättar var och en sin historia.

Väl tillbaka i Sliperiet fortsatte jag med mitt kalkande. Göran kom med fin inredning till personaltoaletten. Mats jobbade med den stora industriporten som skall bli till en isolerad vägg med gångdörr. Än en gång fick vi se prov på vilket fantastiskt engagemang som finns kring Sliperiet. Nästan så man kan bli tårögd! Rudolf skulle komma för att hjälpa till med väggen. Så fick han problem med bilen & kunde inte ta sig ut till Gylsboda. Som från ingenstans dyker istället Sculptor Justas upp. Han hade hört att vi behövde hjälp & att Rudolf fått problem med bilen. Senare anslöt Pierre också. Vilken härlig dag det blev, fast det var kallt som tusan!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Inspiration & engagemang