Vi sammanfattar Sliperiets 2022 och önskar Gott Nytt År 2023!

Tack alla som engagerar sig i föreningen för året som gått. Tack till alla som på olika sätt hjälper till, som stöttar, alla medlemmar, besökare, utställare, följare osv osv. Ni är viktiga och uppskattade varenda en <3 Vi hoppas ni vill fortsätta hänga med oss under 2023, vi lovar att det kommer att bli ett spännande och händelserikt år på Sliperiet!

2022 i bilder:

Året har varit fyllt av både glädje och stor sorg.

I januari stod George Badawis skulpturutställning kvar.

Januari var också månaden då vår store förebild konstnär Christer Bording gick bort. Hans skulptur finns i skulpturvandringen och hans alster fortsätter att finnas hos oss.

I januari påbörjades byggnation av väggen in till köket som syns i bakgrunden och i februari var det barnaktivitet under ledning av Elin, där barn och ungdomar fick komma och måla akryl. Detta blev uppskattat och följdes upp med ett nytt tillfälle i november.

Mars bjöd på vernissage med Anders Nilsson & Marianne Larsson, skulptur, måleri och keramik.

Våren fortsatte med vernissage med Sven Ingvar Johanssons träskulpturer som han gör med motorsåg, samt måleri i april.

Allt fler upptäcker Sliperiet som konferens/möteslokal. Konstnärer arbetar hos oss och besökare uppskattar att få se lite av tex hur det går till att polera och skapa i Diabas.

Skulpturvandringen växer med bl a denna skulptur av Sven Ingvar Johansson, där dehär små godingarna upptäckte det nya konstverket med en gång.

I maj kom också flera skulpturer av Hiroshi Koyama på plats.

Dagmar Glemme var nästa utställare, med konstglas och måleri. Vernissagen var i juni och under utställningstiden var det flera sällskap använde Sliperiet för möten och vi fixade lite gott på faten. Utöver alla bokade besökare är turister och andra spontanbesökare flitiga på att besöka oss.

I juli firades det möhippa med ett runristningsevent i Sliperiet, under ledning av Rudolf Germeroth.

Bodo Langner arbetade vidare med den japanska trädgården.

Augusti med Gylsboda Festival. Sång och musik, konst och konsthantverk, mat och mingel. Invigning av skulpturvandringen med tal av Landshövdingen. Provapåaktivteter och sagoteater för barnen. Och massor med trevliga besökare.

Lars Person ställde ut fotokonst och Irina Ilina från Ukraina ställde ut sitt måleri. Irina är en av dem som tvingats lämna det krigsdrabbade Ukraina.

Helgen efter festivalen förvandlades Sliperiet till Bröllopsfestlokal när Mimmie & Axel firade bröllop.

I September syns Marie Sillberg och Tommy Jönssons Light Art utställning på väggarna och här är det ”Leaderbussen” som gör ett stopp för lunch hos oss.

Geologins dag med boksläpp av Karin Linderoths nya bok Stendrakar.

Besök i smedjan där influenser Malin Berghagen provade på smide.

Invigningsfest i smedjan. Pär var förste festarrangör och Göran var i vanlig ordning stort engagerad. Här firas det att smedjan åter är i bruk.

Oktober. Göran har just fått igång den lilla solpanelen för belysning i G:a Transformatorn. Så når oss det sorgliga beskedet att Göran hastigt gått bort. Senare samma månad går också Angela bort, granne och trogen besökare hos oss.

Görans minnesstund hölls i Sliperiet i november, så som han själv önskat. Det blev ett fint avsked.

Första adventshelgen julvernissage med Karin Linderoths julakvareller och sagoteater för barnen.

December. Julstämning i Sliperiet.

Tack igen för året som gått. De som lämnat oss bevarar vi i ljust minne <3

Så önskar vi ett riktigt Gott Nytt År 2023!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Vi sammanfattar Sliperiets 2022 och önskar Gott Nytt År 2023!