Utställningen, beställningen och överraskningen.

Utställningen med Christer Bording & Ditte Norström, har ni sett den? Om inte, gör det! Kolla bara:

Bara fina kommentarer från alla trevliga besökare.

Några kommer för att hämta beställningar.

Dethär var en väldigt personlig och speciell beställning. En minnessten till en kär vän till beställarna. Symboliken för dem när de upplevde att något av det finaste i deras liv hade ryckts bort, så ville de ha en sten som gav känslan av att man valt ut en del, den bästa, ur stenen. En symbol för healing ville de ha, då vännen hjälpt dem och andra mycket med sådant. Därav Lotusblomman. Vännens smeknamn och egna namnteckning ville de också ha, och en bladranka. Så skall minnet bevaras på en vacker plats under en paradisbuske som snart kommer att stå i blom. Tackar för förtroendet i det speciella uppdraget.

Konstnär Roland slängde ut krokar när han var hos oss i vintras, för offentliga uppdrag i området. Nu har han tilldelats ett sådant uppdrag, vi gratulerar & gläds med honom. Nu är vi där, som vi ville med verksamheten. Att konstnärer skall kunna komma hit, köpa sin sten i det närbelägna brottet och kunna skapa sitt verk hos oss. Här har han just fått leverans från brottet med den utvalda stenen som vi nu skall kunna följa från skiva till skulptur. Spännande, eller hur?!

Här kommer Julle från brottet med leverans av den blivande sockeln till skulpturen.

Martin kom förbi för lite fylleriövningar i dokument där han ville ha lite språkkoll för att undvika för mycket dansk-svenska- fast det är ju ganska charmigt.

Bordings Droppen urholkar stenen, i lite olika tappning med individuella former på varje droppe. Lika, men ändå olika.

Stötte på dessa polare på promenad, också lite olika individer men ändå väldigt lika.

Så avslutar vi inlägget med ett väldigt trevligt besked, dagens överraskning:

Kulturrådet öppnade en kort tid i februari för ansökan om speciella åtgärder i pandemitid. Vi sökte bl a för att kunna sätta någon mer skulptur vid promenadslingan som skall uppgraderas kring gamla brottet, för att göra utemiljön än mer attraktiv och främja kulturella upplevelser med utevistelse. Vilken lycka att vi beviljas en del av det sökta! Så roligt att Kulturrådet vill vara med och stötta oss i det vi gör. Tack! Hurra, så roligt att kunna göra mer för alla som vill gå och njuta av vacker konst i unik miljö.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Utställningen, beställningen och överraskningen.