Grattis Sliperiet Gylsboda 3 år

Nu är det tre år sedan invigningen av Sliperiet Gylsboda. Här är det Eva Martinson som läser ur pappa Harrys diktbok invigningsdagen. På de nykalkade (knappt torkade) väggarna hängde Evas tavlor. Minns tydligt sena kvällar, eller snarare nätter, med kalkande av väggar för att hinna få dem vita till invigningen.

En helt fantastisk invigningsdag vi minns med glädje, det fina invigningstalet av Marika Bjerstedt, Evas vernissage och uteserveringen i pizzavagnen.

Och en massa härliga människor som delade dagen med oss. Tänk, så många vi kunde vara då, innan den förbaskade pandemin.

Vi fick så många vackra blommor och fina lyckönskningar.

Och nu, tre år senare, presenterar vi denna underbara utställning i lokalen:

I helgen fick vi trevligt besök och med sig hade de detta bedårande lilla liv, söt som socker och fullkomligt oemotståndlig.

Konstnär och författare Margareta Juhlin, vars senaste bok ni hittar hos oss, kom också på besök tillsammans med maken.

Idag kom Pia, en av Sliperiets närmaste grannar, med föräldrar på besök. Pappa Lennart är uppvuxen i Gylsboda och bjuder på många härliga berättelser från förr.

Mellan alla trevliga besökarna hinns det med lite Diabasarbete. Bordings Droppen urholkar stenen är mycket populär och det är ju inte konstigt. Symboliken, kombinationen och designen, mycket tilltalande.

Ikväll har Elin jobbat vidare med sin vackra tavla & jag tog mig tid för lite silversmidande. Det behöver fyllas på med lite nya smycken.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Grattis Sliperiet Gylsboda 3 år