Textilkonst, Diabas och Ljusmåleri- ta en söndagsutflykt och kom & se!

Utlovade ju att visa alla motiven från Ljusmålarkonstnärerna. Här ett motiv där det kom in lite moln och skapade en magisk känsla kring G:a Transformatorstationen. Ni hittar motiven hos oss, så ni kan hänga ett eget konstverk att glädjas åt varje dag hemma på väggen.

Samma byggnad, stjärnklar himmel.

Och tillhörande utedass <3

Ett motiv som konstnärerna gjort i Hägghult lämnade de hos oss också, kranhusen som är karakteristiska för verksamheten som bedrivits industriellt här i Gylsboda sedan 1896 och i Hägghult sedan 1899 är det som belysts i den mäktiga bilden.

De gamla svartvita bilderna som tar oss med tillbaka i tiden och visar på Gylsbodas Diabashistoria vid sekelskiftet 1900 är uppskattade av våra besökare.

Regntunga skyar har inte skrämt bort besökare som kommit med motorcykel. En efter en ser vi genom fönstren hur de rullar.

Så många trevliga besökare som hittar hit och njuter av den fina utställningen, så roligt att höra att flera hittar hit efter att vänner rekommenderat ett besök, tack!

Här är det konstskribent- och kritiker Mailis Stensman som visar några av de fina konstböcker hon skrivit, innan hon tittar runt och beundrar de utställande konstnärernas vackra verk.

Och många flera har gjort detsamma de senaste dagarna.

Ibland är det gamla bekanta som dyker upp och ser hur vi har det. Alltid lika roligt.

Tusen tack alla fina som kommer. Idag blev det lite kvällsvisning också, då visar sig konsten i annat ljus och bildspelet framträder ännu klarare. Titta bara så vackert, Ditte Norströms textila verk och Christer Bordings Diabasskulpturer:

Blir ni nyfikna? Kom och besök oss i morgon söndag! Vi ses.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Textilkonst, Diabas och Ljusmåleri- ta en söndagsutflykt och kom & se!