Utvecklingsdag på måndagar

Vi är med i ett utvecklingsarbete med Tourism in Skåne och Skånes Hembygdsförbund. Tidigare har seminarierna varit över zoom under kvällstid, men nu har vi några måndagar med fysiska tematräffar. Då får det blir stängt i Sliperiet. Vi valde måndagen för att det skulle fungera att hålla stängt, så vi ber er välja en annan dag för ert besök hos oss. Ni är så välkomna. Den fina utställningen som står nu har ni tid på er tom 29 sept att se.

Justas Mickevicius:

Akemi Takata:

Hiroshi Koyama:

Nu kan ni också bläddra i boken när ni besöker oss. Visst är den fin?! Den perfekta boken att ha liggande framme på bordet att bläddra i & njuta av de vackra bilderna. Vill ni ha en liten, liten smygtitt? Egentligen är det dumt, det syns inte riktigt hur vackra bilderna är. Men vi kikar på några uppslag. Drönarbild över det aktiva brottet. Hur mäktigt?

En härlig sommardag vid uteserveringen och arbetet med slussen, med Per och feriearbetarna. Här brukar Göran också vara med i arbetet, men han syns här under parasollet vid uteköket.

Gylsboda Festival med Marika Lagercrantz på scen.

Byafest med några av de fina som varit med sedan start och röjt & donat i Sliperiet.

Och så en portion historia, med Bo Hallberg

Men som sagt, bilderna här gör inte boken rättvisa, ni måste bläddra i den själva.

Måste visa det fina dokumentet vi fick vid gårdagens boksläpp. Statsminister Per Albin Hansson besökte alltså återkommande Otto Persson som var förman i Gylsboda år 1906-1924. 1906 organiserades fackföreningen i Gylsboda.

På tisdag är nästa aktivitet i Friluftslivets År när 5:e klassarna på Örkenedskolan skall cykla tillsammans med en cykelguide och några pedagoger från skolan till oss. Vi ser fram emot att hälsa barnen välkomna till Gylsboda!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Utvecklingsdag på måndagar