Positiva utmaningar

Dethär är nyttigt. Vi får uppgifter att jobba med och fundera på. Idag handlade diskussionen mycket om vad som är våra resp föreningars specialitet? Vad får oss att sticka ut? Varför skall besökaren välja att besöka just oss och hur presenterar vi det för att de skall hitta oss.

Förra fysiska träffen var vi hos oss och hos Östra Göinges Hembygdsförening. Denna gången var vi först hos Bjäre Härads Hembygdsförening. Vi välkomnades med god fika i vacker miljö. Kolla golvet!!

Vi visades runt i vackra hus av trevliga guider och utsikten mot havet talade sitt eget språk. SÅ vackert!

I ett av husen fick vi se en fin gammal handelsbod.

Sen fortsatte vi till Klippans hembygdsförening på träffpunkt Elfdalen. Här skämdes vi bort med lunch, go´fika, lika trevlig rundvisning och fortsatt spännande diskussioner.

Här har man gjort ett leaderprojekt med bl a utelekpark för barn och fin grillplats som är öppen för allmänheten.

Vi kikade in i stallet, där man pedagogiskt ställt modeller av olika djur för att även små barn skall kunna uppleva att det är ett djurstall de kommer in i.

En uppgift vi fick idag var att fundera på hur vi skulle sälja in de föreningarna vi besökte under dagen till någon som inte varit där. Ett bra sätt att utmana oss att tänka till.

I morgon är vi tillbaka i Sliperiet i vanlig ordning. Då får vi besök av femmorna från skolan i Lönsboda. De kommer på cykel tillsammans med en cykelguide och klassens pedagoger, ett led i Friluftslivets År där Josefine har organiserat med skolan. Vi ser fram emot att hälsa eleverna välkomna!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Positiva utmaningar