Tack alla som kom och förgyllde Kulturarvsdagen och Geologins dag i Sliperiet Gylsboda

Laddade med hembakade frallor och kakor, våffeljärnet på uppvärmning och kaffebryggaren på högvarv drog vi igång dagen.

Göran & Ulla brer frallor och fixar.

Så var dagen äntligen igång och efter spänd förväntan kunde visa boken. Här presenterar Joakim Lloyd Raboff tillsammans med mig boken och berättar lite om arbetet bakom den. Vi är så glada för den positiva fina respons vi fick från er och så roligt att så många böcker hittade nya hem idag. Ni som inte kunde komma, det går bra att köpa boken i Sliperiet så länge det finns exemplar kvar. Upplagan är begränsad till 500 böcker, jätteroligt att se att intresset är så stort att de redan susar iväg i stora antal. Tack! Det här var en stor dag för oss. Se boken som en hyllning till vackra Gylsboda med omgivning, till Sliperiet och Diabasen, konsten och människan bakom den, historian, människorna bakom den och den rika kulturen. Det är så speciellt, så mycket vi vill visa, så många vi vill hylla. De vackra bilderna Joakim Lloyd Raboff tagit gör miljön rättvisa.

Tack alla fina besökare för att ni kommer när vi hittar på trevligheter.

Senare på dagen skiftade vi fokus mot Geologins dag. Innan vandringen kikade många runt på mineral/fossilsamlingen.

Just när vandringen skulle ta sin början öppnade himlen sig. Professor Ulf Söderlund och konstnär/författare Karin Linderoth började med introduktionen inne,

snart sprack det upp, solen kom fram och ett par timmars informativ vandring kunde ta sin början. Försedda med regnställ och paraplyer gav de sig iväg, men nu var vädret på bättre humör. Tack Ulf & Karin för er föreläsning och vandring, väldigt uppskattat. Det får vi göra om!

I bakgrunden bläddrar Joakim i boken, klart nöjd med resultatet. Martin som tog betalt i serveringen idag har tagit en paus och tittar igenom boken tillsammans med Joakim. Josefine vid bordet bläddrar i boken tillsammans med Inger & Tonny.

Elin kom också och hjälpte till i köket och var med vid boksläppet, där även hon är med med sin vackra konst.

Flera av dagens trevliga besökare hittar bekanta ansikten i boken. Många människor finns med och fam Kronqvist här är de som skänkt de svartvita historiska bilderna som syns i boken.

Ni har sett honom på bild här förut, då han kommit med fina tillskott till vår historiedel. Idag kom han med ett nytt fantastiskt tillskott. Harry Persson hette pappan, Otto Persson hette farfar som var förman i brottet i Gylsboda. Idag fick vi brevkorrespondens mellan Otto och Per Albin Hansson. Fantastiskt, tack! När Per Albin besökte Otto brukade Harry få hämta honom vid stationen i Älmhult.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Tack alla som kom och förgyllde Kulturarvsdagen och Geologins dag i Sliperiet Gylsboda