Råstorps utedass & jättens halshänge

Marie Sillberg & Tommy Jönsson kom med fine art tryck på några speciella motiv idag. Vi börjar med att presentera: Hjalmar Råstorps utedass, beläget bakom G:a Transformatorstationen. Här snackar vi ett stycke kulturhistoria, fångad i en helt unik bild. Vi bara älskar den! Hopsatt med lastbilsläm som många av de gamla utedassen var och med det lilla hjärtat målat på den nu sneda dörren minner det om flydda dagar. Den speciella teknik fotokonstnärerna använder med belysning i och på motiven nattetid ger väldigt speciella bilder.

Vi tackar för förtroendet att få ha några ex av varje motiv till försäljning hos oss, nu skall vi bara hitta ett snyggt sätt att visa upp dem i Sliperiet utan att de riskerar att skadas.

De andra otroligt mäktiga motiven är på G:a Transformatorstationen och ett på kranen & kranhuset i Hägghult. Fotokonstnärernas idé var att låta några av varje motiv finnas till försäljning på båda platserna och det tyckte vi var en jättebra idé, stort tack! Ni skall få se bättre bilder på de andra motiven också, vi börjar bara med Råstorps utedass idag.

Ett annat par av våra trevliga besökare gav liv till andra spännande idéer. Karolina & Daniel pratade om Poetry slam som Karolina sysslar med (hon visade även vackra målningar hon gör) Poetry slam är en konstform där poesi kreativt gestaltas på scen, ibland med influenser från andra konstformer som teater och/eller musik. Ett sådant framträdande vill vi ju att de gör hos oss! Visst skulle det vara häftigt?!

Ditte Norströms konstvävnader beundras av alla våra besökare.

Liksom Christer Bordings skulpturer. En av dem är Arvid. Så, låt oss presentera: Arvid!

Bakom Arvid syns ”För evigt”, även den en enastående Bording skulptur.

”Blue suede shoes”, skulptur av Christer Bording. Fantastiska, eller hur?!

Promenaderna vid brottet sätter alltid fart på nya idéer, kanske man skulle börja bära skygglappar på promenaderna.. Titta bara på denna, vacker rå Diabas med en delyta som legat uppe i dagen och rostat. I ena delen ett hänge i jätteformat, precis som dem man monterar i mindre hängen till halsband. Denhär är nog förberedd för en riktig jätte att bära runt halsen!

Vad säger ni, skall vi prata väder? En skall ju vara positiv.. Är det nu vi skall sjunga ”Nej, se det snöar nej se det snöar. Det var väl roligt hurra. Nu är det vinter nu är det vinter. Som vi har önskat hurra.” NEEEEJ, nu önskar vi VÅR! Tack! Och så önskar vi en fortsatt trevlig helg. Mycket fint att titta på i Sliperiet, missa inte det!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Råstorps utedass & jättens halshänge