TACK alla för en toppendag!!

Ett jättetack till alla som sett till att det blivit massor gjort i Sliperiet idag! Underbart!

Muhammad putsar på väggen, Göran klättrar på den fina gamla trästegen & grundar spikhuvuden i taket medan en rejält krasslig Krister städar upp & kör undan skräp innan han får hem & stupa i sjuksängen. IMG_0651Rudolf & Max G gör hål under väggen för att kunna få igenom en kabel. Urban gör snyggt  utanför ingången, krattar & lastar sten som transporteras bort. IMG_0657Med två SFI elever i sällskapet är det viktigt att lära att här är det hög prioritet på kaffepauser, viktiga saker att lära i det svenska samhället. IMG_0659Så får måste vi bara stanna upp & titta tillbaka & påminna oss om hur det såg ut när vi hade börjat tömma ut ur bygget när projektet var i sin linda:IMG_5276

IMG_7081Här var det gamla kontoret, där nu köket håller på att växa framimage1IMG_7228Här syns väggen som nu är riven och där toaletterna byggs upp:IMG_0052IMG_0051

Så var tillbakablicken över & vi är tillbaka i nuet.

Rudolf jobbar med håltagningen från insidanIMG_0662medan Max G jobbar med den samma från utsidan. Urban kör skottkärra & Mats rattar hjullastaren (TACK Bröderna Björklunds Grus AB för att vi fick låna den & lasta i skopan för att bli av med stenen).IMG_0663Ombytta roller, Rudolf på utsidanIMG_0665& Max G på insidan. Urban donar vidare med att rensa undan & märka upp var apparaterna skall stå i köket för att förbereda för elektrikerna. IMG_0666Så kom Sonia med sopplunch. Mycket uppskattat!! IMG_0669När det är flera språk som blandas är det bra att kunna ta telefonen till hjälp med översättning när det kniper. Härligt med denna go´a blandning av göingar, Tyskar, Syrier, smålänningar osv osv. IMG_0672Här har vi vår minsta lilla supporter. Det skall börjas i tid! Lilla Liv tog med sig mamma Sandra till Sliperiet.IMG_0673Så kom Sonia tillbaka & tog med sig disk & allt efter en god sopplunch. Så lyxigt för oss, vi tackar & bockar!IMG_0674Mats fick underkänt i det han putsade på lördagskvällen. Muhammad gör om & gör rätt.

IMG_0676Väggen lagad & redo för att börja kalkas i morgon, taket redo för målning men det dröjer till fredag innan allt material kommer till det.IMG_0677Pia kletar vidare med kalkandet. Det är lite som en never ending story. Målaren som var & mätte upp ytorna idag meddelade att i kyrkor kalkar man sju gånger. Vi hoppas att vi kan nöja oss med fem gånger, puh. Många & långa väggar är det!IMG_0678IMG_0789

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för TACK alla för en toppendag!!