Vatten till djuren & bättre bilder på maskinerna

Dagen har varit fullspäckad med trevliga besökare. Spännande med många som på olika sätt haft anknytning till Gylsboda tillbaka i tiden. Så tacksam för alla intressanta människor som en får träffa. Många av dagens besökare har också varit väldigt intresserade av konst och kultur. Några hade tex varit involverade under tidigt 80-tal, då Justas (ni vet, han med de fantastiska skulpturerna) först kom till Sverige som stenstipendiat.

I morse innan öppningsdags i Sliperiet hann jag putsa lite på Diabaslövet. När så besökarna började komma & jag stängde av slipmaskinen blev det lite vatten som stannade kvar i lövet. Tydligt var att även de minsta är törstiga & har svårigheter att hitta vatten i torkan. Det kan ju bli en påminnelse till oss om att ställa ut låga fat med vatten till djuren, gärna med stenar i så insekterna inte kraschlandar i vattnet.

IMG_1825Det har inte blivit någon våldsam rusning för att hämta svetsen vi försökte skänka bort. Kanske är den för stor och för omodern? Men dessa maskinerna är nog av typ som används idag. Ingen som sysslar med att gjuta golv eller liknande som skulle kunna tänkas behöva dem? IMG_7074IMG_7076IMG_7077IMG_7078

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Vatten till djuren & bättre bilder på maskinerna