Från historia till nutid i Gylsboda

Fam Kronqvist i Gylsboda har försett föreningen med helt fantastiska gamla bilder. De kommer att hängas upp i Sliperiet så fort arbetet med väggarna tillåter det. Stort tack för den generösa donationen!!

En liten tjuvkik på några bilder får vi ju ta. Som tex denna. Visst är den fantastisk! Festkväll efter en veckas hårt arbete i brottet. Finklädda a la tidigt 1900 tal. IMG_0708Här är det stnarbetare i arbete, med Lyckans höjd och Lill Svens hus i bakgrunden.IMG_07111901 kom järnvägen och underlättade frakten av Diabasen. Träkonstruktionen med kranarna som användes finns bevarade än i dag. De sägs vara de enda i sitt slag i Sverige som finns kvar.IMG_0710Såhär ser de ut nu, i kvällens solnedgång.IMG_0691Båda praktikanterna har börjat & är hos oss ett par dagar i veckan. Muhammad putsar väggar här. IMG_0686Mefleh hjälpte till att kalka väggar. Något som känns som ett evighetsarbete.. Minst fem gånger måste vi gå om varje väggIMG_0684för att få dem vita & fina. IMG_0697Idag har elektrikerna börjat dra ny el i väggar & tak. Sen kan nästa gipsskiva sättas på plats & täcka väggarna i kök & toaletter.

När Pia gett upp för dagen med att kalka väggar var det dags för den dagliga städningen, så det blir en ok arbetsmiljö att komma till i morgon när vi tar nya tag.

IMG_0707

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!

4 kommentarer

  • Lennart Nenne Brunell

    Trevligt att se dessa gamla fotografier,Varför heter det Lyckans Höjd?? Jo därför att här var kontoret, Här skedde löneutbetalningarna till stenarbetarna, Kassaskåpet finns kvar,men ej flyttbart,pga att det är inmurat,dörren med inbyggda låset är stöldsäkert, Självklart var det en lycka när det var lönedags.

  • gylsbodapiagmailcom

    Tack Nenne!! Så roligt med all historia vi kan få till oss. Tack! Tänk att kassaskåpet finns kvar än, wow!