Från dåtid till nutid i Gylsboda

Berättande bilder från svunna tiders Gylsboda som grannen Krister kom med till föreningen. Tack! Denna berättar en hel del när man tittar på den en stund. Till vänster bakom kranen syns en ralle där man satte skrotlådan, förde på rälsen ut på ralletippen som fortsätter bakåt & tippade ut skrotstenen. Så byggdes de armar upp som syns kring de gamla brotten. Vi ser den gamla träkranen med ett block som hissas upp och vi ser prov på säkerhetstänket, med den unge mannen uppe i kranen.. Det var så det såg ut i början på 1900 talet.

Cedric från Australien visar här att vi tar mer seriöst på säkerhetstänket 😉 Skyddshjälm vid arbete på hög höjd, med att rensa hängrännorna. Christie från Storbritannien hjälper till och stegen är rejäl med stabil plattform.

Vi fortsätter förberedelserna inför den kommande påsken med Troels Kirk här.

Ute försöker vi också få in lite vårkänsla i blomsterurnorna.

Lars Nexe från Älmhult som varit en av kontaktpersonerna kring den stora mineral- och fossilsamlingarna kom tillsammans med en journalist från Smålänningen. Tommy Johansson och jag var med från LGIF som äger lokalerna och Sliperiet Gylsboda som äger samlingarna.

Med textilkonstnär på besök har keramikverkstaden tillfälligt förvandlats till syateljé. Bra med flexibla skapandeverkstäder.

Trevligt kvällsbesök från Ladies Circle.

Intresserade besökare som tom antecknade, då gäller det att hålla faktan rätt i informationen 😉

Nu önskar vi alla en trevlig helg!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Från dåtid till nutid i Gylsboda