Keramiken från barnaktiviteten kom ut fint ur ugnen. Den 27 sept kraftsamlar vi för arbetsdag, för den som vill & kan vara med.

Barnaktiviteten ”Prova på keramik” gav många roliga och fantasifulla alster. Martin har plockat ur ugnen och allt höll! Barnen använde en stengodsskulpturlera som är hållbar och bra att arbeta med.

En vacker septemberdag och konstnär Bodo från Tyskland kom och bjöd på pumpasoppa, tillsammans med en väninna som är målande konstnär. Vilken lyx! Stenskulptör Justas från Litauen hade med sina rökta bäverkorvar som de som så önskade lade till soppan. Vid bordet också Martin från Danmark & så Mats som är inhemsk 🙂 Härligt med alla dessa språkövningar!

Till kaffet anslöt även tyske konstnären Johannes med fru Brunhild.

Trevliga besökare avlöser varandra, det tackar vi för. Några hade rötter tillbaka här. Troels Kirks vackra målning av slåttermaskinen väcker minnen hos många.

Några hade bott på hotell i vackra Breanäs och fått tips av det härliga värdparet Lasse och Ina om att besöka oss. För det tackar vi innerligt! Underbart med positiv samverkan där vi tipsar om varandra och vi ser att det fungerar <3

”nä men, inte hade ni behövt dekorera.. bara för min skull” tänker Lexi. I hennes värld har vi gjort en hundvattenskål bara till henne, inte alls ett fågelbad. Dahlian från Lillsätra hade brustit på sin själk, så tyckte vi den passade här. Tack!!

Så vill vi informera om nästa veckas övningar. Den 27 sept planerar vi för en arbetsdag. Kl 10-16 (fast några av oss träffas och börjar kl 8 med att sätta ut placeringen till stommen till bastun.). Men kl 10 samlar vi ihop oss vid Sliperiet och DÅ skall det tömmas ut från plåtdelen. OM vi blir många händer har vi en lista med andra sysslor också som behöver göras, så alla som vill & kan, kom med! Vi fixar lite frallor & annat, det blir en mysig dag. Alltid roligare att jobba flera tillsammans. Med det önskar vi trevlig helg! Kirks tavlor finns kvar att beundra här!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Keramiken från barnaktiviteten kom ut fint ur ugnen. Den 27 sept kraftsamlar vi för arbetsdag, för den som vill & kan vara med.