Allemansrättens dag 20 sept.

Idag är det Allemansrättens dag. Allemansrätten som ger oss en unik möjlighet till utevistelse och friluftsliv. Något fantastiskt vi har, som vi skall vara rädd om. Det är så viktigt för hälsa och välmående att kunna ut och röra sig i den fantastiska naturen. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att inte störa och inte förstöra. Vi måste ta hänsyn till naturen, till djuren, till markägare och till andra besökare.

I olika väder blir vi lika förundrade över hur vackert vi har det omkring oss. Hur skall du fira allemansrättens dag? Själv skall jag ta min vanliga runda med hunden och njuta av allt vackert omkring oss, med en påse redo i fickan att ta fram för att plocka med eventuellt skräp som någon oförsiktigt kan ha glömt kvar.

Vi påminns ännu mera när vi har nya besökare som går med och slås av hur vackert här är.

Igår hade vi trevligt besök av Dragana, som inventerar sagor och sägner, konst och som är extra intresserad av kvinnohistoria.

Vi gick på skulpturrunda och vid skulpturen ”Urkraft” stod Dragana och reflekterade. Det var SÅ roligt att höra hennes tankar- hon tyckte att denna måste vara gjord av en kvinna med så mycket symbolik. Urkraft, natur, urmodern.. Då var det ju kul att sen berätta att den är min.

Bästa platsen att på ”Allemansrättens dag” (och alla andra dagar) reflektera. Hos Christer Bordings ”Jag är tydlig”. Sätt er en stund på bänken, känn det speciella lugnet som platsen bjuder.

Svampskogen är extra rik i år. Sven Ingvar Johanssons ”Skogsväsen” visar vägen. Ni som har har möjlighet- ut & njut! Någonstans har jag sett en skylt som var väldigt bra och passar att dela på Allemansrättens dag. En liten påminnelse att den också kommer med en ”allemansskyldighet”. Skylten sa något i stil med: ”Samla bara minnen, ta bara foton och lämna bara fotspår”.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Allemansrättens dag 20 sept.