Mera Gylsbodahistoria från våra fantastiska besökare!

Det som idag är ett stort brott, djupt ner i marken, började som ett berg i dagen. I Klippans Hembygdsförening har de hittat ett kuvert där det stod Stenbrott i Gylsboda. Vi var med i samma utvecklingsarbete med Skånes Hembygdsförbund för ett par år sedan och känner varandra därigenom. Vi är så glada och tacksamma att de tog sig tiden att köra upp och hälsa på oss för att lämna bilderna från slutet av år 1890.

På baksidan av fotot står det: Gylsboda Stenbrott slutet 90 talet, i mitten arbetsledaren Anders Svensson. Med blyerts står det: John Andersson Åbuen Lönsboda. Vi vet att det finns flera barnbarn till John kvar i Lönsbodatrakten, kanske någon vet om John också är med på bilden?

Vi passade på att visa mer av vår verksamhet för representanterna från Klippan. De blev också betagna av Troels Kirks vackra tavlor.

och av den vackra utomhusmiljön. Skulpturvandringen tyckte de var en stor upplevelse. VI tackar för alla fina ord och för de intressanta bilderna!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Mera Gylsbodahistoria från våra fantastiska besökare!