En helg med mycket historia. Tack!

En fantastisk helg med ljuvligt väder och trevliga besökare. Några har haft med bilder och intressant information med mera Gylsboda historia. Vi börjar med en besökare som hjälpte oss identifiera en person på de gamla svartvita bilderna vi har, från midsommarfirande på Gylsbodas dansbana 1912.

Från Vallentuna kom Carina med maken för att leta efter sina rötter. På pappans sida fanns här familj tillbaka till 1800 talet.

Handelsboden som låg där det aktiva brottet är idag ser ni på bilden. Det var handelsboden som Hildur Olsson hade som Carina sökte. Nu fick hon i alla fall se platsen där den låg, innan den revs.

Ni ser två damer strax till vänster om mitten i bilden, som står bredvid varandra i likadana kläder. Den högra av damerna är Hildur Olsson som levde år 1894-1975. Hildurs man hette Bror John Olsson, vi fick också veta att Bror hade en syster som hette Syster..

Mera historia tar vi i nästa inlägg. Många har kommit förbi i helgen för att se vackert måleri av Troels Kirk. Tyska, danska och svenska besökare

också några från Holland. Christer Bordings livrem och keps i Diabas är det som beundras här.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för En helg med mycket historia. Tack!