Glad Midsommar!

Glad Midsommar önskar vi alla våra medlemmar & följare. Passar på att tacka alla för er support och ert intresse i vad vi arbetar med att bygga upp.
Vi hoppas att ni alla får en riktigt fin midsommar. För många är det ju en högtid i det närmaste lika traditionstyngd som julen. Våra nordiska grannar i Danmark & Norge firar Sankt Hansaften den 23:e juni, då de bl a tänder bål. Här firar vi med att äta matjessill. Ungefär 240 000 ton matjessill går det åt till midsommar i Sverige såg jag någon siffra på.
Midsommarstången tror man är en rest av en forntida fruktbarhetsrit. Och så har vi de sju, alternativt nio sorterna av blommor som skall plockas & läggas under huvudkudden.
I Sliperiet bidrog vi med en del av de där 240 000 tonen av matjessill. Ett gäng härliga grabbar från Scandinavian Stone och Br Björklunds Grus kom till oss på midsommarlunch & fika, som ett litet, litet tack från oss för allt!
Det blev ett litet påslag på pulsen på morgonen. Tänkte att det inte är några problem att fixa med lunch & kaffe själv när det inte är till mer än ett knappt tjugotal pers, i synnerhet med nya kaffebryggaren som är så smidig. Men så gick strömmen.. Efter en utgrävning i källaren hittade jag ett gammalt gasolkök som jag tänkte skulle rädda situationen. Så skickade jag iväg Mats att fixa gasol. Men när han kom tillbaka hade strömmen återvänt. Bra, så kunde vi ta ett ryck med städningen sen också.

 

Varesig ni firar traditionsenligt eller om ni kör alternativ midsommar hoppas vi att ni alla får en riktigt fin helg! Funderar på om vi skall köra ett par varv med ”Små grodorna” nästa år?! Tror det kunde bli ganska underhållande!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Glad Midsommar!