Bästa sortens historielektion

Fortsätter dela med oss några fler av de bilder fotograf Rikke Albrechtsen tog vid sitt besök hos oss.

Kärnborr med vattenkylning
Från silversmedjan
Mer från silversmedjan.

Skulpturerna som visar på hur vattnet rinner ner för sidorna i brottet, fast det då är silver som slingrar sig ner, har blivit uppskattade. Här en ny variant.

Tack alla trevliga besökare som kommer till oss, många uppskattade svalkan inne i Sliperiet idag (fast jag uppskattar mer den ordentliga sommarvärmen utanför).

Flera böcker har släppts och finns nu i Sliperiet, från lokala konstnären & författaren Pierre Nilsson. Alltid spännande, nu skall det läsas!

Kan ni tänka, denna dagens äldste besökare är 90 år gammal! Pigg & rask & med ett minne som slår de flesta. Nore Magnusson, född & uppvuxen i Gylsboda. Vårt levande uppslagsverk som lär oss så mycket. Här berättar han om hur ”rallarna” fördes för hand från brottet & in i Sliperiet.

Så trevligt när Nore kommer och berättar för oss, bästa sortens historielektioner! Denna gången var hans trevliga döttrarna med honom.

Vi fick också veta att plåtdelen av Sliperiet var plåtklädda redan när Nore var liten. Och att byggnaden hade plåttak redan då, det minns han speciellt eftersom ett populärt pojkstreck var att kasta sten på taket & se när de arga gubbarna kom ut & skällde på pojkarna när det small i plåttaket.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Bästa sortens historielektion