Vilken jubel-jubileumshelg! TACK!

Johnny Karlsson introducerar filmen om Harry Martinsons liv, där vi i starten ser vyer över Gylsboda och det berättas om Martinsons tid här hos moster Hilda. Johnny lyckades i alla fall få min puls i topp med att inte ha med samma utrustning som när vi provkörde filmen och jag är så innerligt tacksam att Elin lyckades koppla till en högtalare så vi fick upp ljudet och allt fungerade när det var dags för visning 😉

Så roligt att så många kom! Tack alla ni som besökte oss och alla som hjälpte till. Ni som kom efter filmvisningen och ville sett filmen, det kommer att gå att boka via Nässelfrossa på vårt evenemang den 27 juni kl 18.00, då det blir ett nytt tillfälle att lyssna på Johnny, se filmen- då också med extramaterial och möjlighet att avsluta med att gå och titta i Hildas hus, som just nu renoveras.

Vilken överraskning när Eva Martinson fanns bland besökarna. När vi invigde Sliperiet för fem år sedan var Eva utställare och hon läste då mycket vackert några av pappa Harrys dikter. Eva bor i Stockholm och är målande konstnär. Eva till höger, hennes väninna Irene i mitten (en ev kommande utställare) och Elin till vänster, nuvarande utställare (och teknikfixare kökshjälp tillsammans med fantastiska Ella & Per). Härligt när det är full rusch med att bre mackor, koka kaffe och fylla på med hembakat.

Norra Skåne/Kristianstadsbladet gjorde ett fint reportage om jubileumshelgen.

Ni ser, vilket utrymme mineral/fossilsamlingarna fått! Det blev verkligen bra! Och vi är så glada att den store samlaren själv nu sett det och också han ät nöjd. Då känns det ju riktigt bra. Som pensionerad lärare ser samlaren Hans Erik Frodig också vinningen med närheten till skolan.

Hans Erik berättade medryckande om samlandet , om mineral och fossil. Lyckliga de barn som haft honom som lärare i skolan!

Hans Erik hade gjort en fin femårspresent till oss, där han har byggt mineralsamlare i olika mineral och en bergskristallfyndighet som de hittat.

Stort tack för allt stöd under dessa första fem intensiva åren. Vi har inga planer på att låta de kommande fem blir mindre intensiva 😉 Redan den 26 maj är det dags för nästa evenemang:

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Vilken jubel-jubileumshelg! TACK!