Välkomna till Föreningarnas Hus lörd kl 13-15 och till Sliperiet Gylsboda sönd kl 11-13.30!

13 Maj: kl 13-15 inviger vi det nya Mineral/fossilmuseumet som står som satellitutställning på Föreningarnas Hus i Lönsboda. Det dags att inviga det nya samarbetet mellan LGIF och Sliperiet Gylsboda, det gör vi nu i samband med Sliperiet Gylsbodas femårsjubileum. Öppning med föreläsning och visning. Samlaren Hans Erik Frodig kommer själv kl 13 och berättar om den fantastiska samlingen, som är en av Europas största! Högst upp på gamla Bergmans Möbler. 
14 Maj: Från Nyteboda via Gylsboda till Svenska Akademien. Film om Harry Martinson.
En film om Harry Martinsons liv. Producerad i samarbete mellan Olofströms kommun, Region Blekinge och Martinson-sällskapet. Som extramaterial visas en reklamfilm för Volvo, där Harry Martinson medverkar. Kompletterande prat svarar Johnny Karlsson för. 
Invigningen för fem år sedan var med Eva Martinsons konst och diktläsning ur Harry Martinsons diktskatt. Var med och fira våra första fem år, se den intressanta filmen, ta en fika och titta runt på utställningen om historien och konstutställningen av Elin Karlsson som visas. Välkomna! 

Sånghäften till musikkvällen klara, med tryckhjälp från Folkuniversitetet. Den 26 maj har ni väl prickat in i kalendern?! Mer info kommer efter den stundande jubileumshelgen!

Tack alla härliga besökare som varit här i veckan! Här är det Församlingskåren som tar en Sliperifika.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Välkomna till Föreningarnas Hus lörd kl 13-15 och till Sliperiet Gylsboda sönd kl 11-13.30!