På slutet en uppmaning till de riktigt tuffa..

men vi börjar med trevligheterna som närmar sig med stormsteg:

Den 6 augusti ställs det till med Gylsboda Festival.
En kulturfestival med skön stämning i unik miljö, stor bredd och hög klass på konst, konsthantverk och underhållning. Hela området i och omkring både G:a Transformatorn och Sliperiet Gylsboda fylls av utställare och aktiviteter under festivalen.Välkommen att uppleva kultur i unik miljö. Konstnärer och konsthantverkare visar sina alster, prova-på verksamheter finns och artister uppträder vid olika tillfällen under dagen. Utemiljön har vi utvecklat vidare med skulpturvandring på den nya promenadslingan vi anlagt runt det gamla vattenfyllda Diabasbrottet.

Landshövdingen kommer för att inviga skulpturvandringen kl 15.00. Sagomagi tar med barnen på sagovandring kl 11.30 på slingan. 

På scen vid Sliperiet kommer det att bli en akt med en sammanslagning av de lokala banden Vesper och North Riverside kl 13.00 och en akt musikal med Daniel Wegge Hjaelsted med fyra artistkollegor, alla professionella musikalartister kl 16.00. Daniel kommer från Köpenhamn, men är uppvuxen med sommarhus (den gamla disponentbostaden) i Gylsboda. 

Ett annat häftigt inslag är smeden Daniel Schön som kommer att stå ute vid sin fältässja och visa smide på plats.Rudolf Germeroth knackar runor i Diabas tillsammans med besökarna.

Sven Ingvar Johansson kommer att medverka och skapa ur en ekstock med sin motorsåg.

Ingar Björnfot visar textilt hantverk och hon kommer även att erbjuda möjlighet att prova på enklare tovning. Prova på ”bakom-glas-måleri” med Astrid. Eva Andersson har blivit ett återkommande inslag med sin populära närproducerade honung. Diabas finns alltid representerat, Diabasen är synnerligen lokal, från brottet i Gylsboda. 

Annorlunda Växter tillsammans med återbruk med fam Berlin.

Karin Linderoth, Hönshylte Gård och Margareta Juhlin hittar ni i G:a Transformatorstationen med måleri, böcker och annat. 

Tina är känd för att smycka alla stenstolpar i Lönsboda med stolpmössor. Vid festivalen visar hon sin nya kollektion

Mias smedja och 
Tippes Lada är båda nya inslag ute vid gamla brottet. Peder med handgjorda knivar och Tony Aronsson med träkonst 
kommer ni också att hitta ute vid gamla brottet. Granbacka Keramik kommer att medverka med sina handgjorda skapelser i keramik. Ytterligare konstnärer och konsthantverkare kommer att delta med visning/försäljning av sina alster. 

I Sliperiet blir det vernissage av målande konstnär Ilina Irina från Ukraina som visar fantastiska akvareller och LarsP med riktigt häftiga konstfoton. 

I samverkan med Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening kommer vi att ha en Gerda Bengtsson utställning i deras stora lokal i Lönsboda, där det finns en stor second hand på första våningen. Vi bjuder in allmänheten att visa sina tavlor av den lokala konstnärinnan Gerda Bengtsson. Gerda gjorde bl a porträttmålningar av originalen som levt på orten. 
På föreningens hemsida www.sliperietgylsboda.se kommer vi att lägga ut information om Gylsboda Festival 2022, det blir en dag att minnas!

Förberedelserna till festivalen går in i sitt intensivaste skede. Mats & Roland har fortsatt med Japanska trädgården så vi kan överraska Bodo när han kommer på söndag. En sommarinfluensa kommer väl aldrig lägligt, men jag kan väl säga att det är frustrerande att ligga på soffan med feber en dag som denna. Grrr. Försöker använda dagen till administrativt arbete som halkat efter & hoppas vara på benen igen imorgon för att sätta ut utställningsplatser osv.

I torsdags var Elin, Mats & jag hos Tommy för att ställa iordning det sista till Gerda Bengtsson utställningen. Den har vernissage på festivaldagen. På föreningarnas hus i Lönsboda, gamla Bergmans möbler.

Det härliga brudföljet som skall fira bröllop hos oss helgen efter festivalen har varit förbi för planering.

Och många andra trevliga besökare poppar förbi. Igår när jag var krasslig fick Mats rycka in. Lite kul att höra hans reflektion om hur hektiskt det var med folk hela tiden.

Ja så var det ju då uppmaningen till de riktigt tuffa. De som är här på nätterna och ställer till det och förstör. Jag vänder mig direkt till er och hoppas innerligt att någon av er ser det. Ni känner er säkert väldigt coola för stunden. Men ta och plocka fram ryggraden och visa på riktigt hur tuffa ni är. Kom ner till oss på dagen. Sätt er med oss kring bordet så skall vi prata. Vi bjuder på fika. Ta jättegärna med era föräldrar, vi bjuder dem också på fika. Så lyssnar vi när ni berättar vad det är som är så tokigt att ni gör såhär. Och ni skall lyssna när vi berättar om hur vi lägger all vår tid helt ideellt för att få dethär till att bli en plats som kommer så många som möjligt till glädje. Hit är alla välkomna och vi har ordnat fina platser där man kan sitta & fika eller bara njuta. En vacker promenad med mycket att se och fina utställningar. Allt helt fritt att njuta av. Men av någon anledning tar ni er rätten att förstöra inte bara för oss utan för alla som uppskattar detta. Ni förstör ju för era vänner som vill kunna komma hit för att de tycker det är mysigt. Vi vill också fråga om ni har någon som helst respekt för dem som inte finns med bland oss längre. Christer Bording var en fantastisk människa och en stor förebild. Är ni medvetna om hur nära det var att bordet slog ner på hans skulptur när det slog tillbaka, när ni inte lyckades lyfta bordet över staketet? När sittbänken brast och bordet slog tillbaka över er. Vi kommer inte att begära att ni skall betala för den nyinköpta bänken som ni förstörde. Vi har lagat den så gott det gick.

Det finns alltså inget att vara rädd för. Tvärt om, ni har allt att vinna. Vi tar tillbaka polisanmälan när ni varit här och pratat. Ta nu och visa ert mod på riktigt och kom. I morgon hoppas jag verkligen vara på benen igen. Ser fram emot ett givande samtal.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för På slutet en uppmaning till de riktigt tuffa..