Nässelfrossaevenemang, festivalförberedelser och Glemmes vackra utställning.

I morgon blir det musikföreställning i Sliperiet. Tillfälligt för dagen får vi flytta Dagmar Glemmes vackra alster ut mot väggarna, för att göra plats och för att säkra glaskonsten.

Sittplatser skall ordnas och här är det Robin & Henry som hjälper till att packa upp de nya fina stolarna.

Se så där ja, här har det möblerats om & publiken kommer att kunna sitta skönt och avnjuta föreställningen:

Kaffeservering efter föreställningen. Evenemanget ingår i årets Nässelfrossa.

Tältet över uteserveringen är också på plats & en hel del av ogräset från planen är avlägsnat,

där har feriearbetaren Henry gjort ett bra jobb med att jaga ogräs. Men vi försöker variera arbetet så det inte blir alltför långa pass med ogräsjakt. Här är vi på tur för att hitta den perfekta platsen för armeringsnätslusthuset som skall byggas tillsammans med Marika under nästa vecka.

För den uppmärksamme finns mycket att upptäcka på rundan runt gamla brottet. Här har det inte gått riktigt som tänkt i arbetet när man en gång i tiden tänkt sig att stenen skulle dela sig. Är den inte lite som en skulptur i sig, en lämning från en tid när här arbetades i brottet.

Det sitter kil & bleck kvar i ett par av kilhålen.

Bodo Langner har varit en sväng vid Sliperiet och arbetat med den japanska trädgården han håller på att skapa. I morgon kommer han förbi och tar ett ryck till.

Mellan alla trevliga besökare förbereder vi för festivalen den 6 aug. Vi har fått ett roligt besked från Sven Ingvar Johansson , han ansluter till festivalen och kommer att stå & visa motorsågsskulptering in action. I evenemanget: https://www.facebook.com/events/687426365686769 hittar ni mer av vad som kommer att hända med alla olika prova-på aktiviteter, utställare och artister som kommer att avlösa varandra under dagen. Idag har vi också haft möte med en kock som kommer att hjälpa till med maten till festivalen.

Samtidigt, på andra våningen i Föreningarnas Hus i Lönsboda (gamla Bergmans Möbler) blir det vernissage på Gerda Bengtsson utställningen. Alla ni som har en Gerda Bengtsson målning, vill ni visa upp den lämnar ni in den senast veckan innan vernissagen 6 aug med en liten information om tavlan och OM ni vill sälja den, en prisuppgift.

Jag tänker bara visa mina, de är inte till salu. Den här är nog min favorit bland alla tavlor jag sett av Gerda. Min farmors föräldrahem vid Hässjön i Ulvshult. Bara lite av grunden finns kvar idag.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Nässelfrossaevenemang, festivalförberedelser och Glemmes vackra utställning.