Föreningens julhälsning i lokala tidningen Espresso

Vi vill med den lilla hälsningen tacka alla som stöttat oss under året och önska ett Gott Nytt 2022. Men än är ju inte 2021 slut. Ni hinner besöka oss för att titta, eller kanske inhandla de sista klapparna till jul från någon av alla konstnärer som finns representerade hos oss.

Ni som hänger med här i bloggen är vid det här laget bekanta med föreningens hustomte Slipis. Några av de som bodde här i byn medan den ursprungliga verksamheten var igång i Sliperiet såg honom hasta omkring och pyssla om stället när han trodde att ingen såg honom. Här ser ni honom gestaltad av Yvonne Omdal. Enligt säker källa (Nenne) har Slipis sin bostad på vinden på Sliperiet.

Vi ber därför Slipis så hemskt mycket om ursäkt om han blev lite störd idag på förmiddagen. Det kluras på att vi kanske borde satsa på ytterligare isolering i taket och det kräver ju lite förarbete och folk som behöver upp på vinden och titta. Nu är det i alla fall stängt och igenbommat upp till vinden igen så han får ro där uppe, vår lille vätte.

Julstämningen infinner sig när alla fyra ljusen är tända i Bordings ljusstake Zig-Zag. Lika vacker året om och väldigt flexibel hur man vill placera de fyra separata ljusstakarna, men till jul fungerar den lysande som adventsljusstake.

Solen kom på besök igår och speglade sig i det polerade på Bordings skulptur vid gamla brottet. Snön har smält bort från bänkbordet från Osby bänken, perfekt för den som planerar en utomhusjulfika.

Inne i Sliperiet har det laddats upp så förberedelserna kan dra igång imorgon till jullunchen på onsdag. Föreningen bjuder de som jobbar i brottet & krossen här i Gylsboda på jullunch, som ett litet tack för gott samarbete.

Tackar också för den fina boken och jättefina hälsningen som damp ner i brevlådan. Tusen tack & allt gott!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Föreningens julhälsning i lokala tidningen Espresso