Många frågar efter fågelbad/större skålar. Medan sommarvärmen är kvar passar det bra att polera sådana- polera med vatten är inte lika behagligt vinterhalvåret, men får ju så klart göras ändå.

Krånga Nisse i Tommaboda emigrerade till Amerika 1912, så nu vet vi att bilden är tagen innan dess. Mannen som sitter och håller i borret på bilden med två män är det som vi nu fått namn på från Johan Nilsson. Johans pappa hette Bertil Nilsson, Bertils mamma hette Ester Nilsson, född Martinsson och Esters pappa är mannen på bilden. Tack Johan för informationen!

Britt Håkansson kom med en hel pärm med mycket intressant information om fackföreningsarbetet under tidigt 1900-tal samt en bild där alla är namngivna. Fantastiskt, tack!!

I köket fyller vi frysarna inför festivalen. Faina i långa banor.

Unika Utemöbler i Osby är klara med de två första bänkborden, rejäla rustika ekbord. Tur att Max kunde hjälpa till med hämtning, det är tunga pjäser! Vi har beställt fyra st för att placera två hos oss och två vid gamla brottet för besökare att sitta vid och njuta av miljön, kanske med en picnic. Det är alltid mycket besökare vid gamla brottet så det känns viktigt att det är inbjudande och trevligt även där. Idag ser det inte så inbjudande ut..

Så här känner vi oss supernöjda med att kunna använda oss av lokalt hantverk av Jonas Ingesson och att vi kan höja området för besökare att trivas än bättre.

Hur snyggt på en skala? 11 av 10 skulle vi säga!

Max pustar efter tunga lyft. Trappan in till smedjan och bänken (som inte är helt klar) har Mats & Roland fixat med. Urtjusigt, eller hur?!

Sådärja, färdigt!

Många av våra trevliga besökare uppskattar att se lite av hur arbetet med Diabasen går till.

Även att kika in i målarateljen när Elin är i skapartagen är roligt.

Mycket intresse för mineral- och fossilsamlingarna är det också. Vi tycker det är roligt att se hur besökarna uppskattar bredden här. Stort tack!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!