Små ögonblick och stora upplevelser

I början på 80-talet kunde denna artikel ses i tidningen Arbetet. Harry Bengtsson som den handlar om arbetade på Sliperiet. I Lönsboda vid busshållplatsen, kan man se ett par skulpturer som han gjort. Urklippet kom Cecilia med & det tackar vi för. Lite kul att hon redan i tioårsåldern intresserat sig för att ta tillvara på urklipp som detta och att det nu hamnar hos oss, tillbaka i Sliperiet dit Harry pendlade med sin veteranbil. Tack!

Kul också att höra när olika sällskap möts i Sliperiet och känner igen varandra tillbaka från skoltiden. Precis som vi önskat att det skall bli, en mötesplats. Tack till alla ni som kommer <3

Ett sjukhusbesök kombinerades med att hämta affischerna till Gylsboda Festival och vernissagen. En låttext fick vi också upptryckt, den kommer att utgöra avslutning av årets festival. Kom & var med!! Tack till Folkuniversitetet för all hjälp med utskrifterna.

Passade också på att inhandla material till den stora anslagstavlan som skall byggas.

Lite glest mellan inläggen beror på problemet med för få timmar på dygnet. Nu skall frysarna fyllas så vi kan servera bl a Faina vid festivalen. Måste u hitta på något lite annorlunda. En botten på kikärtsmjöl och fyllning likt en pizza gör att den automatiskt är glutenfri.

Tror vi kallar denhär för Sliperibänk, vi tyckte om resultatet och kunden var nöjd. Det får bli en sådan men modell större som ni kan sitta på här vid Sliperiet också.

Jag har klurat länge på hur de stora stenarna skulle presenteras för att komma till sin rätt. Skulpturala i sig själva och väldigt finkorniga. Lite polerad yta för att visa tydligare hur finkornig den är får det bli.

Diskuterade tankar & idéer när konstnär Christer Bording var på besök och han tänkte också att det blir vackert med polerade ytor på båda de stora stenarna, som sen skall placeras så de polerade delarna kommer intill varandra.

Roland är igång med en ny skulptur, den blir SÅ vacker!

Några av våra besökare ville gärna se brottet och vår vän ormvråken hade en fantastisk flyguppvisning. Ögonblick av magi.

Små ögonblick kan också bli stora upplevelser. Mitt framför ögonen damp en bålgeting ner med sitt byte, en kamp utspelades innan bytet fick huvudet helt sonika avknipsat.

Nya underlägg, Bording Design, klara. Används med fördel till glassen dessa sköna sommardagar, förvara stenen i frysen så håller sig glassen kall länge vid servering.

En lycklig köpare av en av Mettes hörliga emaljmålningar tillsammans med konstnären själv. Juli månad ut kan ni se Mettes utställning, sen är det dags att styla om inför Gylsboda Festival och ny vernissage.

Roligt också att se hur väl cykelleden faller ut, redan innan den är officiellt invigd. Kul med all positiv feedback från cyklande besökare. En eloge till Josefine som håller i trådarna kring lederna mm. Små ögonblick och stora upplevelser i många sammanhang, vid festivalen tror vi oss våga utlova många stora upplevelser. Skriv in datumet i kalendern & var med & dela upplevelserna!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Små ögonblick och stora upplevelser