”Den som planterat ett träd har inte levt förgäves”

Det kinesiska ordspråket ”Den som planterat ett träd har inte levt förgäves” kommer upp i tankarna när vi pysslar om vårt Ukrainska Jätteäppelträd som Leader Skånes Ess uppvaktade oss med vid invigningen 2018. En fin tanke!

I morgon måndag är vi inte i Sliperiet, det får vara stängt för vi skall på begravning. Svärfar skall till sin sista vila och vi tänker att han planterat många träd under sitt liv, både bokstavligt och bildligt.

Igår kom Nenne på besök från Sigtuna. Nenne är uppvuxen på Lyckans höjd i Gylsboda, hans rötterna sitter djupt i berggrunden här med både far & farfar (Stor Sven och Lill Sven) som arbetat i brottet. Med sig hade han en rejäl röjsåg och arbetade i värmen så allt som vuxit upp kring parkeringen och runt vårt äppelträd är nu ansat och snyggt. Stort tack för detta!

Inne frodas andra växter som värmer i hjärteroten. Två år har vi haft fina sommarjobbare hos oss, blomman till vänster är från dem som var här förra året och orkidén från detta året. Så fina ungdomar <3 Härligt att de fortsätter ha kontakt med oss!

Henrik Pryds Beck har sin sommarutställning i G:a Transformatorn öppet även idag söndag kl 12-16. Roligt att höra alla som kommer till Sliperiet som stannat till och uppskattar hans konst. Keramik, måleri collage är exempel på vad ni ser i hans vackra utställning. Välkomna!

I Sliperiet fortsätter Mettes utställning, lika uppskattad den.

Vem blir inte glad av dessa?! ”Vägkorsning” heter denna emalj på plåt.

Katten är emalj på koppar.

Mettes självporträtt skall flytta till nytt hem.

Vi har fått påfyllning från Tommy Jönsson och Marie Sillberg, så nu finns det fler av deras vackra vykort av G:a Transformatorn med tillhörande utedass.

Några passar på att ta en fika medan de tittar runt på utställningen. Ena gänget fick söka skydd när de skulle spela boule och himlen öppnade sig för en liten stund. Här inne sprakar varje dag av sol och glädje bland Mette Aarres emaljmålningar.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för ”Den som planterat ett träd har inte levt förgäves”