En fin valborg!

Norra Skåne idag, en fin artikel om Bording & Norströms fina utställning.

Skulpturen på bilden i tidningen blev helt klar idag, med belysning.

Visst blev det bra?! Droppen urholkar stenen..

David ryckte in & hjälpte oss så vi fick Bordings bildspel till att snurra. Nu kan ni se ett urval av hans fantastiska verk som finns i olika delar av världen presenteras i bildspelet.

Jarl kontaktade Christer och berättade att han har prototypen till skulpturen som Christer gjorde när kungen besökte Hägghult & Lönsboda vid hans eriksgata i början av 80-talet. Christer arbetade på Hermanssons i Lönsboda då och Jarl var kyrkvaktmästare. Jarl frågade på Hermanssons vad det var för en sten som stod där och förärades då prototypen. Så nu är det han & kungen som har en sådan.

Den kommer inte riktigt till sin rätt med blänket som blev på bilden, men Jarl låter oss visa den i Sliperiet under utställningen. SÅ fin! En ögonblicksbild från stenbrottet, blästrad och förevigad i Diabas.

Tony och Inger Aronsson kom med nya vackra alster till Tonys utställningsbord.

Och med Ingers hjälp har vi nu även dessa godsaker till uteserveringen.

Anders Rickardsson kom på besök, hans morfar arbetade bl a i Kräbbleboda. Dessa fina bilder hade han med sig från tidiga år av brytning i Gylsboda.

Vilken händelserik & fin Valborg det blev! Stort tack alla underbara människor som bidrar på olika sätt. Hoppas ni alla haft en fin valborg & att ni är sugna på vernissage imorgon. Vi ses!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för En fin valborg!