Skapande pågår, både konst & div underlag

Idag har vintern regnat bort. Fint var det med lite lagom av det vita.

Skissade på en ny variant av ”Urmodern” och graverade på polerad Diabas,

och här är det fästen som lödas på något som skall likna ett vattenfall. När det är klart skall det sitta som ett vattenfall på polerad Diabas. Äh, det blir lättare att visa när (om) den blir klar.

Ni vet Elin, hon som har sin lilla målaratelje i silversmedjan. Hon har en stor tavla som är i ständig förändring. Här ser ni den i en skepnad, där man nästan sugs in i dendär gula tunneln, eller är det en måne eller kanske en sol?

Ögon. Alltid centrala i Elins måleri. Tunneln förändrades,

och så försvann den för att göra plats för en ung man.

Vilka talanger det finns! ”Elin, blott 17 år” (citat från inslaget i SVT´s kulturprogram Sverige!- fast då var hon bara 16;)

I oktober planerar vi för en amatörkonstutställning. Vill ni vara med? Beroende på hur många deltagare det blir ser vi hur mycket utrymme det blir för resp utställare.

Nu kommer dagen när glasutställningen skall plockas ner. I morgon em skall hon flytta ut.

Information till våra mycket uppskattade medlemmar. Vi presenterar Yvonne Omdal, Malmökeramiker som ställt ut på Sliperiet 2019. Ni kan träffa henne här i keramikverkstaden när hon sitter och arbetar med sina härliga skulpturer. Det är från henne ni kommer att få utskick med medlemskort framöver och vi skickar ett stort tack till Yvonne som hjälper till med detta.

Lite av hennes ljuvliga alster hittar ni hos oss.

Nu är det dags att göra klart det sista underlaget till årsmötet. Vi kommer att ha årsmötet senare än normalt. Det brukar vara första tisdagen i mars, men stadgarna tillåter att vi drar det fram till slutet av april. Då kanske restriktionerna lättat något, i annat fall får det blir ett digitalt årsmöte. Vi meddelar datum senast två veckor innan årsmötet.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Skapande pågår, både konst & div underlag