Någon växer fram ur berget

Raimo Veranens drejskiva som vi fick från Anna fick också sällskap av hans stol och vad som fanns kvar i hans verkstad av lera och pulver för att blanda glasyrer. Även gipsformar för gjutning. Där på stolen har Raimo suttit & gjort mängder av tallrikar, eller ”plader” som han själv sa.

Ute i backen arbetar Pierre vidare på sin skulptur i det ljuvliga höstvädret, den mystiska varelsen växer sakta men säkert upp ur berget.44240074_694749720895866_7872379774566400000_nInne i Sliperiet kravlar jag vidare på knä & skrapar bort betongstänken från golven i hallen & köket.

Nya frysen är igång och imorgon bör den vara inflyttningsklar för vårt stora glasslager. Tackar våra trogna glassköpare & påminner om att det fortfarande finns gott om glass kvar.

Bygger TD Magnus kom förbi idag för att planera för slipning av golvet (våtslip- så det inte dammar på de nyputsade fönstren..) och därefter skall innerfönstren monteras. Då gick det plötsligt upp för mig något jag inte alls tänkt på. De stora innerfönstren är ju inte rengjorda. Och ena sidan kommer vi ju inte åt när de är monterade. Stackars snickarna lär därmed få ha mig springande i vägen med trasan i högsta hugg när de skall monteras.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Någon växer fram ur berget