God Jul från oss i Sliperiet Gylsboda, med tomten Slipis i spetsen

God Jul önskar vi er alla. Hoppas verkligen att alla kan hitta lite glädje i juletid, trots att man inte kan ses som vanligt. Slipis hälsar att hans polare finns lite överallt och ser till att ingen är ensam. Snabba är de, så man ser dem tyvärr sällan. Men man kan ju alltid småprata med dem, de hör från sina små gömslen.

Såhär ser han ut: Slipis, tomten som bor och verkar i Sliperiet sedan urminnes tider. Särskilt tack till Yvonne Omdahl som gjort en modell av Slipis så vi kan visa honom, själv är han väldigt, väldigt skygg.

Slipis hälsar att om man känner sig ensam kan man alltid försöka hitta på något till sig själv som man tycker är lite lyxigt. Pyssla något särskilt roligt (tex plocka lite grönt-med försiktighet- och binda sig en krans eller sätta ihop något trevligt i en liten kruka. Eller varför inte göra en ovanlig uppsättning på något gammalt trädgårdsredskap som inte används, det kan bli riktigt tjusigt), laga extra god mat, ta en promenad, läsa en god bok eller vad man känner för. Kanske man kan upptäcka att det är riktigt roligt att sitta & skriva, berättelser till den yngre generationen om egna minnen från barndomens jular eller annat. Själv har jag faktiskt lyxat till det idag och gjort ett litet, litet avbrott i arbetet med beställningar för att göra något bara för att jag ville. Här på arbetsbänken, skissat på pappret & sedan har hon vuxit fram i silver, hon som svävar framför Diabasväggen.

Ha det nu riktigt fint och mys på. Och förresten, behöver ni en klapp i sista stund? Extremt fina klappar hittar ni hos oss, ring 0703109162 så löser vi det! Tro det eller ej, denhär finns faktiskt kvar i glasutställningen. Vem skulle inte bli lycklig över den?!

Här är ju också något som är väldigt användbart. Värmeplatta (eller kylplatta) till att varmhålla grytan eller till den kalla desserten. Diabasen kan plockas ur & förvärmas i ugn alt kylas i frys. Bordingdesign. När snyggt & praktiskt möts på bästa sätt.

God Jul!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för God Jul från oss i Sliperiet Gylsboda, med tomten Slipis i spetsen