Ljuset vänder tillbaka!

Idag, äntligen: Vintersolståndet! Nu vänder det. Inte i racerfart, men dock. Nu behöver vi ljusglimtar att glädjas åt, så även om det till en början bara ökar med några sekunder varje dag så går vi i alla fall mot ljusare tider. Redan till nyår har dagen i våra trakter blivit ca fem minuter längre. Det är väl något att glädjas åt!

Med det sagt forsätter vi i positiv anda. Planeringen för arbetet med smedjan löper på. Arbetsgruppen ”team smedjan” pratade ihop sig idag. Nu finns det en plan som skall omsättas till budgetplan, tidplan, ritning osv.

Visst känns det härligt att tänka på det stundande ljuset (som verkligen lyst med sin frånvaro de senaste månaderna!), humlorna som skall surra kring blommornas nektar när solen kommer tillbaka med ljus & värme. Men först får det bli lite mer stearinljusmys under stundande helger. Vi skall ju inte gå händelserna alldeles i förväg.

Karin Linderoths humlor på Diabas

Fast naturen själv går minsann lite händelserna i förväg. Blommande vintergröna här just nu & rosor som gått i knopp!

Men, nu skall det först firas jul. Behöver ni en julklapp till någon, kanske något att lysa upp tillvaron med?

Välkomna hit!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Ljuset vänder tillbaka!