Viktig information om Gylsboda Festival och inbjudan till upcyclingprojektet

Det här är vad vi ser fram emot, första lördagen i augusti varje år. Ett myller av människor som trivs bland fina utställare, underhållning och konstnärer i ljuvlig miljö. Skogskafé vid transformatorn och servering vid Sliperiet.

Åh, som vi sett fram emot årets festival! Det är den största händelsen under året hos oss och vi lägger hela resterande året på planering för att den skall bli bättre & bättre för varje år.

Men många människor på en gång inne i Sliperiet är ju ingen bra idé just nu.

Inte inne i Transformatorstationen heller.

Inget roligt besked att lämna, men som ni säkert redan förstått finns det inga alternativ i nuläget. Med restriktionen på max 50 pers i en folksamling finns det ju inga möjligheter att genomföra Gylsboda Festival, som brukar dra ett par tusen besökare. Det ÄR årets höjdpunkt för oss och vi vet att många med oss sett fram emot den. Men vi kan ju inte riskera hälsan för varesig utställare eller besökare med att göra någon chansning, så tyvärr. Det märkliga året 2020 blir året då Gylsboda Festival hoppar över till nästa år. Tankarna är redan igång på hur vi skall gottgöra våra trogna besökare med en hejdundrande festival 2021- om nu läget så tillåter, och det får vi väl tro.

Vi hade riktigt fina överraskningar på lut bl a med uppträdande från scen som skulle bli minnesvärt, med rikskänt ansikte som ni alla skulle känt igen. Vi får hoppas att vi skall kunna få till den hemliga gästen vid ett senare tillfälle istället.

Så får det vara nog med tråkiga nyheter för idag. Nu går vi över på något roligare. För som alltid gäller det ju att tänka, vad gör vi istället?! Jo:

www.sliperietgylsboda.se

                          INBJUDAN UPCYCLINGPROJEKT

När föreningarna blöder väcks kreativiteten till nya nivåer.

Genom samverkan blir vi starka.

Sliperiet Gylsboda och Lönsboda GoIF bjuder in konstnärer och andra intresserade till att medverka i ett unikt samverkansprojekt.

Deltagare anmäler sitt intresse innan den 12 juni. När vi vet hur många deltagare det blir bestämmer vi om det blir ett eller flera verk vardera som kan presenteras.  Anmälan görs till medlem@sliperietgylsboda.se

Därefter får varje deltagare besöka butiken som Lönsboda GoIF har på Östra Järnvägsgatan i Lönsboda. Grundstommen till det/de verk som deltagaren vill presentera skall komma från butiken. Varje deltagare köper själv sitt material. Deltagande och utställningsplats är kostnadsfritt. 

Bilder tas på objekten före och presenteras tillsammans med det färdiga resultatet vid utställningen.

Eftersom årets Gylsboda Festival inte kan hållas som vanligt ställer vi in den och ersätter med en tvådagars vernissage med upcyclingobjekten. Med två dagar kan vi lättare sprida så vi klarar gränsen för antal besökare, kontrollräknare kommer att finnas. 

Utställningen står kvar de närmast följande veckorna. Objekten säljs av resp deltagare. 

Visst låter det spännande?! Kom och var med! Tänk långt utanför boxen, saker kan göras om till något helt nytt användningsområde, eller så skapar man ett rent konstverk. Är man osäker på vad vi menar finns massor med inspiration att hitta på nätet.  

Allt sker med respekt för rådande rekommendationer, deltagare och besökare uppmanas att hålla avstånd och inte komma vid minsta tecken på symptom på, ja, ni vet vad.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 kommentarer

  • Marie - Louise Nyman

    Hej. Vilket roligt påfund. Jag vill jättegärna vara med om jag får. Är ingen erkänd konstnär, men älskar att leka med prylar, göra om till något nyttigt eller roligt.
    Mvh Mari

    • Pia Lindberg

      Hej Mari! Tack, vad glada vi blir att du gillar idén. Så roligt att du vill vara med! Vi återkommer med info när anmälningstiden gått ut så vi vet hur många vi blir, då ser vi hur många alster per deltagare som vi kan göra plats för. Tack! / Pia