Allt hänger ihop!

Igår berättade jag om Martin som flyttar in sin keramikverkstad i Sliperiet. Vem är då Martin var det flera som undrade, det har vi ju missat att berätta.

Skall försöka kort berätta den smått osannolika historien..

Ni som hänger med här vet vem Raimo Veranen var. Konstnären som bodde här i Gylsboda och som efter sin död är med och bygger upp verksamheten i Sliperiet genom änkan Annas generösa donation av Raimos kvarvarande verk som flyttades från Raimo & Annas hus till Sliperiet den dagen huset bytte ägare.

Även olika ingredienser till att blanda glasyrer, endel färdigbildade glasyrer & annat fick vi efter Raimo. Det har nu flyttat in i keramikverkstaden, liksom Raimos drejskiva. Nu skall vi botanisera bland burkar & påsar & sätta oss in i vad allt är.

Men hur kommer Martin in i bilden? Jo, tillsammans med sambon Andrew sökte de sommarbostad i Skåne. De bor annars i Köpenhamn, precis som Raimo och Anna gjort. Av en händelse körde Andrew & Martin in till Gylsboda när de körde runt & tittade på hus. De charmades av vår trevliga by (ja men det gör man ju, Gylsboda ÄR fantastiskt!) och såg Till Salu skylten som satt på Raimo & Annas hus. De fortsatte köra runt & titta på hus, de återkom till Gylsboda och besökte även Sliperiet. De tittade in i huset hos Anna och fick där syn på en affisch på väggen. Den var från en konstutställning Raimo haft- tillsammans med Martins pappa, konstnär Preben Reinicke (Martin får rätta mig krig ev faktafel). Men nog är det ganska fantastiskt, så liten världen kan vara! Utan att de hade en aning om det hittade de ett hus där det fanns en tydlig anknytning genom konsten och genom pappan. Och vi är ju jätteglada för att de hamnade här!!

Martin i glasögon vid bordet, Andrew i randiga tröjan vid hyllan. Med erfarenhet av att driva blomsteraffär i Köpenhamn, hålla kurser i blomsterbindning, keramikverkstad i Köpenhamn osv är Martin redo att hålla kurser när allt kommit på plats & coronahotet lugnat ner sig.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Allt hänger ihop!