Sprid kärlek & hjärtan alla dagar- och lite extra mycket på Alla Hjärtans Dag <3 !

Vi tycker ju att alla dagar skall vara lika hjärtliga. Men nu är det ju en alldeles särskilt hjärtlig dag i morgon & då önskar vi er alla en glad alla hjärtans dag! Men.. det här med hjärtan, var kommer det ifrån? De kan minsann ses på olika reliefer och väggpaneler som grävts ut från ruinerna av Sasanidernas huvudstad från cirka 90 f.Kr – 637 e.Kr. Kreativa senmedeltida designers plockade in hjärtat som designform och sedan dess används det flitigt bl a i smycken som symbol för kärlek. Tolkningarna kan varieras i det oändliga. Här i Sliperiet Gylsboda ligger ju Diabasen oss varmt om hjärtat & när nu silversmedjan börjar bli klar bjuder vi på en hjärtlig hälsning i Diabas & silver. Här i en variant där Diabasen får tala för sig själv i sitt råa ursprung och silvret hänger på med ett lite ruffare hamrat uttryck.

Vi försöker förmedla vilket paradis Gylsboda är, för såväl två- som fyrbenta. Tänk er att gå på hundrunda på morgonen, mata hästarna och höra hur det prasslar i de torra löven, vrida blicken åt andra hållet & där

där ser man det här härliga gänget. Alltså ni fattar?! Ljuvligt! Löv, löv, löv (love)..

Jaa, vi förstår att besökarna kommer & njuter med oss. Här några av dagens besökare från Danmark & från Malmö som botaniserar bland montrarna med mineraler.

Ha nu en riktigt fin alla hjärtans dag och fortsätt resten av året med samma hjärtliga känsla <3 Med kärlek till er från oss i Sliperiet Gylsboda <3

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Sprid kärlek & hjärtan alla dagar- och lite extra mycket på Alla Hjärtans Dag <3 !