Roligt experimenterande

Några av dagens trevliga besökare rekade inför våren då de planerar en utfärd med ett större sällskap. Mellan besökarna började jag plocka fram lite med juldukar och fundera på det annalkande julevenemanget.

Lite keramik som kan passa bra till julen fick komma fram.

Annan keramik är bara påbörjad & väntar på första bränningen innan den skall glaseras & sprida julstämning. Så roligt med våra engagerade medlemmar som hör av sig med trevlig tankar & tips.

Experimenterande är det roligaste med skapandet. På bilden nedan är det en smältdegel till höger. Den fyllde jag med små bitar av silver. I mitten är det en bit kol. I den borrade jag ett hål med en kraftigt konad borr. Rejält med värme på silvret en stund fick det att smälta så jag kunde hälla det i kolformen. Ut kom de små knopparna ni ser till vänster som skall syras, kratsas, putsas & poleras. Det var Bordning som kom upp med idén att vi kunde testa göra alternativa pjäser till hans designade luffarschackbräden, där originalpjäserna är av Diabas.

Skall fila vidare på dessa & på en annan form till de andra tre pjäserna.

Men först skall jag göra klart de beställningarna som närmar sig i leveranstid, där Mats har fått supporta mycket när jag har kryckorna som är ivägen i arbetet.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Roligt experimenterande