Midsommardag i Sliperiet

Rudolf arbetar med dokumentation och förberedande brandskyddsarbete. IMG_2083Vi funderade på om vi skulle ha öppet midsommardagen, kanske det inte skulle vara så många som var ute i rörelse dagen efter midsommarafton. Det visade sig vara ett bra beslut att hålla öppet, besökarna började komma redan innan öppningstid. Senare kom ett glatt gäng cyklister på besök. Och så kom det några som hade sina rötter i byn och som kunde berätta mer om arbetet som varit i Sliperiet. Vi fick veta att bolagets snickare hade sin snickarverkstad inne i smedjan från början på 1930-talet fram till början på 1960-talet. Målande beskrevs hur det såg ut, var maskinerna stod & hur gott det doftade av nyhyvlat trä.IMG_2084Mellan besökarna hade vi lite firande med midsommarmat och till efterrätt Sigrids bakelser i burk. Kan säga att de är SÅÅ goda!!IMG_2088En variant med sockerkaka, vaniljcreme, jordgubbar, grädde, ett lager sockerkaka till och så grädde & jordgubb på toppen.IMG_2090En annan variant med chokladkaka, chokladpudding, lingonsylt, grädde, ett lager chokladkaka till och så grädde och lingon på toppen. IMG_2091

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Midsommardag i Sliperiet