Plan B- en del av Plan A

Det är inte bara som vi tycker, det HAR varit en ovanligt mörk & solfattig november. Bottennotering såhär långt har Växjö med sina tre (3!!!) soltimmar under november enl Aftonbladet. Nu behöver vi lysa upp tillvaron lite. Inom kort hänger vi upp adventsstjärnan i det runda Sliperifönstret (jag måste bara ha lite hjälp med den detaljen i år- stege & kryckor är en riktigt dålig kombo). Jag tror vi får skicka upp Mats på vinden när han stökat av sin jobbhelg på Volvo, så vi kan få till stjärneljuset som i fjol. Fast utan girlanden i nocken, balansövningar upphissad i skopan på stora lastmaskinen med stegen går bort i år.

Denna veckan har rusat iväg med en hel del strul med elen ut till stenverkstaden som sinkat i arbetet. Men nu tror vi att Mats fått ordning på det hela.

Vi har tagit ett beslut i styrelsen. Och större beslut vill vi ju dela med oss av till er alla fina medlemmar & stöttande följare.

Plan A var att utrusta köket & bygga upp det precis som vi skulle vilja ha det med möjlighet att snäppa upp verksamheten till nästa nivå. Med en rejäl och funktionell köksö, en extra vägg för att skapa en liten ”café del” i köket och så rätt köksutrustning. Men vi har inte hunnit bygga upp en budget för att täcka en sådan investering. Så vi sökte bidrag till investeringen hos Sparbanksstiftelsen som generöst stöttat oss tidigare. Nu fick vi besked att det var många som sökte i denna ansökningsomgången och vi fick avslag på vår ansökan, men vi kan göra ett nytt försök i nästa ansökningsrunda.

Så- då går vi över till plan B. Som innebär att vi börjar med det nödvändigaste utan att bygga in oss så vi inte kan bygga vidare & så småningom uppnå plan A. Lite har vi sparat ihop och så har vi en del i budgeten som är öronmärkt till köket, bl a från den facebookinsamling Camilla Carming skapat.

Såååå NU vänner, nu börjar vi med att grundutrusta köket. Det har ju varit lite jobbigt när vi tex skulle bjuda på potatis & det tog 1,5 tim att få dem färdigkokta. Så nu skall det investeras i den viktigaste utrustningen så som ugn, spis & kyl mm. Annan frys får det tyvärr också bli, fast den är väldigt, väldigt fin & bra den vi har fått. Men tyvärr är den alltför energikrävande. Vi är verkligen tacksamma för all den köksutrustning vi fått begagnad såhär långt och de delar som är funktionellt och energimässigt ok behåller vi naturligtvis. På måndag blir det köksshopping. Spännande!!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Plan B- en del av Plan A