Någon som vet??

Vårväder & utelek. Liv tycker att det funkar lika bra att sitta i leklådorna utanför Sliperiet & gräva som att stå bredvid lådan & leka.

Här vid de gamla kranarna växer en ny Gylsing fram med hjälp av Pierre.
55719245_807685309604378_3325242544752689152_n
När jag kom bort till Sliperiet var Göran & Anette där & fixade. Toppen!! Jag har stått & huggit sten så jag har träningsvärk. Men kul är det!
Nu har jag en fråga till våra härliga följare. Kan ni hjälpa oss med detta, tro? Vi fick denna fina dosa i rostfritt idag- tack Garpen!! Vi vet ingenting om dess historia. Vet ni?! Vi tror att den är handgjord, kanske på den tiden rostfria var kvar i Olofström. Den är vackerkt graverad med texten ”Bror Svensson, Gylsboda” och det ser ut som att denne Bror har använt den, kanske till cigaretter? Vet någon något om den? Eller om Bror Svensson i Gylsboda? Tack!!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!

2 kommentarer

  • Lennart Nenne Brunell

    Min kusin hette Bror Svensson,bodde i Kasernen i Gylsboda. Oskar o Ebba var hans föräldrar,hans syster heter Ella o bor i Odense. Bror dog för några år sedan.

    • gylsbodapiagmailcom

      Tack, Nenne!! Du har koll läget! Då kan det ju vara din kusin som haft den fina dosan. Vet du om han jobbade på ”Bruket” i Olofström? Vi vet ju inte, men den är av samma typ som de snusdosor de som jobbade med det rostfria där ibland tillverkade till sig själva. Riktigt fint hantverk, den är så välgjord. Det kan ju vara en gåva han fått också, med den fina gravyren på locket.