Nu blir det verklighet!

Minns ni att jag nämnde gruppreseerbjudandet som var under utveckling, i samband med att vår mineralsamling börjar bli färdigiordningställd? Det är Nexe, en av eldsjälarna kring samlingen, som föreslog att vi skulle sätta ihop ett erbjudande för gruppresor och han byggde ihop ett fint förslag som Sydresor nu marknadsför ut i Tyskland, Danmark och i Sverige. Om någon av våra följare har en grupp som tycker att det ser intressant ut går det bra att ställa frågor och boka via Sydresor, 0476-71415. Längre ner i inlägget ser ni mer av info kring den fina resan. Vi är så glada över sammansättningen & denna typ av samverkan & ”paketering” som vi pratat om att skapa sedan vi startade. Nu blir det verklighet!!49209893_375053243061408_1425150245657903104_n

skärmavbild 2019-01-16 kl. 23.25.19

skärmavbild 2019-01-16 kl. 23.25.39

skärmavbild 2019-01-16 kl. 23.25.55

skärmavbild 2019-01-16 kl. 23.26.12

Till Föreningar, organisationer, klubbar, privat- eller företag av alla slag.

Håll till godo, här är den absolut optimala utflykten 2019!

Vi har skapat en 3-dagars resa som andas lyx, fast med bibehållet ”Smålandspris”. Smaka på denna resemeny med högklassiskt boende. Därtill matupplevelser, i hög grad plockade ur orternas närproducerade ekologiska skafferi till såväl frukost, lunch som middag.

Nedan ett axplock av vad vi upplever under vår resa i gränslandet Småland – Skåne, där vi färdas på smala vägar omgivna av såväl djup granskog som den ljuvligaste bokskog.

Det är här vi plockat russinen till kakan av upplevelser. Efter starten i en bekväm långfärdsbuss är det dags att möta skogens konung i den bästa av älgparker. Vi åker runt i ett jättehägn med 15-talet älgar och passerar också bisondalen. Djuren med sina groteskt muskulösa kroppar. Sorterar upplevelser av denna första dag gör vi med vila och middag/ boende på Ikea hotell.

Dag 2 mjukstartar vi med besök på Ikeamuseet. Ta del av Ingvar Kamprads sagolika och omtumlande historia inom möbelvärlden. Hela resan från ensamvarg till ca 180000 anställda. Det har krävts något extra. Hör hela historien här.

På eftermiddagen träffar vi en annan ikon uppväxt i Älmhults Kommun. Carl von Linné! Mannen som täcker begreppet ”Gud skapade – Linné ordnade”. I hans födelseort Råshult får vi berättat om världens mest kände botaniker. Skaparen av system inom florans vidunderliga skönhet och mångfald.

Kvällen med middag och nattlogi får vi uppleva på vackra Möckelsnäs Herrgård. Beläget vid sjön Möckelns strand. Medlem i exklusiva ”Countryside Hotels Sweden”. Risker att Ni vill återuppleva.

Dag 3 förflyttas vi till dåtid. Den åtråvärda diabasens region. I Snapphanebygd landar vi först i Gylsboda. Här i en varsamt restaurerad industribyggnad med anor från 1800-talet finns utställningen med 6500 fossiler och mineraler. Oj-oj, tack för att de är sorterade och namngivna i montrar. Kombinationen av silver och diabas finner vi här i silversmedens alster. Att beundra eller köpa.

Som avslutning på resan har vi valt att besöka väldens största öppna dagbrott av diabas. Hägghult! Här ses skulptörer från hela världen för att få jobba med detta vackra och mycket dyrbara material -Diabas. Guiden förflyttar oss till 1800-talets slit och vedermödor med att bryta detta svarta guld.

I bifogat utdrag från broschyren ger vi ett litet axplock av resans totalitet från dåtid till nutid. Varför inte uppleva den nu? Enkelt uttrycktDet ger Er en sann minnesfylld resa !

Välkomna med Er förfrågan om ledig startdag. Gör det fortast möjligt. Vi klarar bara en buss per dag. Detta i konkurrens med likasinnade resvänner från Sverige, Danmark och Tyskland. Reseperioden startar den 30 april och varar till 30 augusti. Priset? Ofattbara 2.995:- SEK inkl. moms. Exkl. bussresa. Fråga oss gärna om den också. Priset varierar med avståndet från Er ort till området kring Älmhult. Med vår start 1972 inom rese- och bussbranschen kan- och vet vi. Om ni sedan tidigare har god kontakt med bussbolag på Er ort, använd gärna den kontakten . Max 50 personer per buss, minimum 40 personer för bokning.

Älmhult i januari 2019   /Med hjärtliga- och informativa hälsningar

SYDRESOR AB

Henrik Mathisen, Vd                                           Lars Nexe, Idé/rådgivning

+46(0)476 71415 Bokning@sydresor                   0709-602 777 lars@nexe.se

 

 

 

 

 

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!

En kommentar

  • Ingamaj andersson

    Tänkte detta att besöka er som hembygdsförening hade okså varit bra hälsningar Nogersund hembygdsförening 0733 424102 Ingamaj