”Nu händer det”

Den där stora rostiga porten är ett minne blott. De täckta fönstren också. Och småportarna som nu också är svarta. Idag satte Göran färg på väggen som Mats, Rudolf, Pierre & Justas jobbat med där den rostiga porten förut satt.

cropped-sliperiet.jpgOch det blev riktigt bra!

Inne i det som skall bli keramikverkstad har Mats snickarverkstad. Idag har han pysslat med bl a att isolera vindsluckan innan han skulle iväg till jobbet. Nexe & Frodig har arbetat med att packa upp resterande av den fantastiska samlingen mineraler & fossiler. Jag försökt lyssna & lära så mycket som möjligt om den.

Bokhyllorna står mycket bättre nu, ner mot väggen istället för inne i rummet. Ytterligare en Billy bokhylla måste vi ha tag i.

46463922_2231076080501057_3010516523941888000_n

Nexe har låtit rama in originalmålningen av Karin Linderoth & tagit fram 150 st konsttryck som kommer att signeras och numreras av konstnärinnan. Vi har redan börjat få in bokningar på trycken och eftersom antalet är begränsat går det bra att boka ett ex om ni vill vara säkra på att inte bli utan. Föreningen säljer de exklusiva exemplaren för endast 200 kr / st.

46324231_1906137733015760_2111970865531846656_n

Och så kommer vi till nästa port. Alltså, ser ni så snyggt det blir??! Gamla porten till vänster, nya väggen & dörren till höger. Göran är på gång & målar väggen. Det gjorde sådan otrolig skillnad i rummet när den väggen också blev vit. Som Pierre sa: nu händer det, ta nu in det & njut för fan!! Jag kan säga att jag för första gången idag satte mig på bänken med en kopp kaffe, såg mig omkring & tog mig tid att tänka efter, han har ju faktiskt rätt!! Nu händer det!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!

2 kommentarer

  • Lars Nexe

    Tack till Pia och Mats för den värme och det intresse som strömmat mot oss vid upplockningen av de ca 6000 mineraler och fossiler som ska skapa en enhet och bli de stora publikdragarna till Sliperiet i Gylsboda. Förvänta ett intresse från minst hela norra Europa.
    Allt kommer att bli en hejdundrande succé hälsar Lars Nexe och Hans-Erik Frodig

    • gylsbodapiagmailcom

      Det är vi som skall tacka för ert engagemang och för att vi får lov att visa den fantastiska samlingen i vårt kära Sliperi. Tillsammans ser vi till att det blir en hejdundrande succé! Tack!!