Intressant historia, vacker natur och en fråga från Slipis.

Fortfarande grått, men en dag utan regn! Vi får glädjas åt det lilla. Visst är det så det känns?! Vi var ju överens här om att vi skall hjälpas åt att lyfta allt som händer som är bra. Det kan vara svårt när nyheter både i vår närhet och i det större perspektivet innehåller mycket sorg och elände. Naturen är fantastisk. En promenad i vacker natur är väl något av det bästa för välmåendet. Ser ni Sunny Bridge där genom de kala stammarna som står kvar när löven lämnat sina grenar? Den solgula bron som lyser upp och påminner oss om att det kommer att bli en fortsättning med bastu och brygga, till glädje för många hoppas vi.

En annan vy över samma vackra plats. Här ser ni också plattformen som bastun kommer att byggas på, i slutet av den gula bron.

Gustav Olsson runt år 1920, längst till vänster i bild. Bilden har Gustavs barnbarnsbarn Krister hittat när han städar i föräldrahemmet. Gustav, hans son och sonson arbetade i brottet. Det är sonsonen Lars som sparat dessa intressanta dokument, bilder och föremål.

Vi är så tacksamma att Krister generöst lämnar detta till oss, så vi kan fortsätta visa på den intressanta historian.

Vad säger ni om denhär skrivelsen? Tryckt i Ousby 6 juni 1914. Ord och inga visor!

Alla dessa fina gamla stämplar har Krister också plockat fram ur Lars gömmor. AKF Granit, Svenska Granitindustriaktiebolaget Gylsboda och Emmaboda Granit AB . Historia!

Vi tackar alla trevliga besökare som förgyller våra dagar. Roligt att kunna lägga till de nya sakerna att visa i historiedelen.

Avslutningsvis önskar vi en fortsatt fin helg och för alla som firar, en fin fars dag.

Slipis börjar otåligt känna vibbar av advent. Han var ute och luftade sig lite idag och kläckte en idé till advent. Han vill göra ett inlägg om dagen på föreningens instagram från 1-24 dec. Som en liten adventskalender med nedslag på olika platser i Gylsboda. Vad tycker ni, skall vi låta honom göra det? Då får ni följa sliperiet.gylsboda på instagram för att se hans uppdateringar.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Intressant historia, vacker natur och en fråga från Slipis.