Trevliga besökare och intressant konferens.

I söndags välkomnade vi ett trevligt sällskap från föreningen Konsthändigt i Olofström. Lite guidning, lite nybakade frallor

och sedan hade de ett möte för planering av deras del i firandet av jubileumsåret 2024 kring Harry Martinson- där vi också kommer att ha aktiviteter under samma paraply.

I måndags var det en intressant heldagskonferens kring kreativt skapande, utveckling och barns delaktighet i kulturen. Denhär bilden tycker jag vi tar fasta på: Vi har ett utgångsläge och ett önskat läge. Små korn ur det önskade läget finns redan i utgångsläget. Dem ger vi mer uppmärksamhet (istället för att lägga fokus på det negativa) och då är det det positiva som vi fokuserar på som kommer att växa. Precis så som vi faktiskt pratat om här, se det positiva som finns, lyft det och låt det växa!

Miljön var fantastisk. På skissernas museum i Lund. Detta rummet byggdes efter den stora modellen som gjorde att takhöjden fick bli 10 m!

I Birgit Rausings sal hölls konferensen med ca 85 deltagare, många intressanta människor och givande möten.

Passade på att titta runt under pausen. Letade efter Christer Bordings alster som finns på Skissernas Museum, men de var för tillfället magasinerade. De har så många alster att allt kan inte visas samtidigt.

Vi summerade dagen och jag tror alla gick hem med många tankar surrande för positiv utveckling framåt.

Nu måste det hinnas med lite skapande i lilla verkstaden också.

Vi fick in helt fantastiskt intressant material från Svenska Granitindustri AB från 1914 idag, men den spar vi till nästa inlägg 😉

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Trevliga besökare och intressant konferens.