Vi sammanfattar Gylsboda Festival 2023 och Troels Kirks vernissage: DUNDERSUCCÈ!! TACK ALLA!!

Redan innan öppningstid fyllde det på med trevliga besökare från när och fjärran.

Vi har nog aldrig haft så många olika länder representerade bland besökarna. Troels hade fullt upp hela dagen med att prata med alla sina fans. För er som inte kunde komma på vernissagen hänger utställningen kvar i alla fall hela september ut, så det är inte för sent.

Kvällen innan festivalen kom fantastiska Åsa Klein med ett hav av vackra blommor till oss att smycka med. Vilken lyx!!

Vi kunde ha vackra blommor överallt!!

Medan de fantastiska artisterna repade på kvällen smyckade vi scenen. Daniel med dansare, amazing!

Festivalmorgonen laddade vi upp med pyssel från Playbox till barnen. Marika hade sedan fullt upp hela dagen med pysselsugna besökare. På denhär ljuvliga platsen hos Bordings skulptur var även Syskonen Lundbecks uppskattade konsert på eftermiddagen.

Margareta Juhlin och Hönshylte gård slog upp portarna till G:a Transformatorn.

Utställarna började fylla sina tält på morgonen.

Eva med lokalproducerad honung.

Nicole överraskade med att komma med sina handgjorda väsen från Tyskland.

Else och Susanne kom från Danmark och packade upp pilflätade alster. Else visade hur hennes hantverk går till under dagen.

Dorte packade upp sitt textila hantverk

Tony & Inger packade upp träsvarvade alster bredvid Peter som kom från Danmark med sitt smide/trähantverk som jag uppenbarligen missade att fånga på min snabbrunda med kameran på morgonkvisten.

Grönbacka Keramik fångade jag i full färd med att packa upp sin härliga keramik.

Vid Sliperiet satte Ingar upp sin plats med textilt och tovat, där man kunde prova på att tova. I andra tältet är det Astrid som gör klart för schablontryck, även det en uppskattad aktivitet för både stor och liten visade det sig under dagen.

Daniel Schön byggde upp med fältässja och städ för smide under dagen.

Fredrik kom och satte upp ljudanläggning på den lövade och blomsterprydda scenen.

Ellen & Åsa tog plats bland mackor och kakor

Nicole som kockat maten , Elin halvt gömd bakom stolpen och så förstärkning från Tyskland som hjälp i köket plockade fram pastasallad, tzatziki och fläskytterfilé till hungriga festivalbesökare. Andrew & Martin var också behjälpliga här. Som löpare med disk gjorde Urban & Gabriella många steg under dagen, Mats ryckte in där det behövdes & Ulla kokte kaffe & bredde frallor så det stod härliga till. Jag försökte också finnas där det behövdes bäst för stunden. Krister dirigerade trafik & Per kom in och hjälpte till med disk och plock på eftermiddagen.

Så var det bara att tuta igång, från innan öppning till efter stängning var det fullt ös. Därav inga bilder från musikunderhållningen vid G:a brottet med syskonen Lundbeck. Dock fick vi höra från andra att det var fantastiskt och vi har också fått filmer som vi kunnat njuta av i efterhand. Underbart med musik vid brottet!

Det fyllde snabbt på vid borden både ute & inne.

Jag hann inte med mycket till fotograferande under dagen när det väl dragit igång, det fanns lixom ingen dötid. Alldeles underbart fullt upp hela tiden. Vi är nog lite höga av lycka. Det BLEV en all time high dag. De tidigare besöksrekordet på ca 2000 besökare stod sig slätt 🙂

Här drog det ihop sig till sagoteater i det fria vid G:a Transformatorn med Sagomagi. Två olika bejublade föreställningar vid olika tillfällen.

Daniel Wegge Hjalsted tog plats på scen med kollegor för Musical. Fantastiskt!! Deras show berörde in i märgen!!

Senare på dagen kom Daniel tillbaka för en Jazzkonsert med två fantastiska dansare. Proffs som gjorde ett helt underbart framträdande.

SOM vi saknat lille Baldur, ja Nicole också förstås. Tänk att de kom från Tyskland till festivalens 10 års jubileum!!

Avslutning på dagen var Ewa Gun Westford som kom för att berätta om sitt intressanta liv. Med sig hade hon lilla Lisa, som Max blev anförtrodd att passa

medan Ewa Gun på ett mycket humoristiskt sätt pratade om emellanåt mycket allvarliga saker. Det blev många skratt men även endel eftertanke. Intressant, spännande och roligt.

Ewa Gun bjöd tom på lite sång! Solen var med oss, publiken var med oss, utställare, artister, ALLA var HELT fantastiska. Jisses vilken dag vi fick. TACK alla som firade 10 år med oss. Till alla som hjälpte till både före, under och efter dagen. Nästa år kan ni räkna med festival igen, första lördagen i augusti.

Nu laddar vi för musikkväll den 16 aug. Mer info om den inom kort.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Vi sammanfattar Gylsboda Festival 2023 och Troels Kirks vernissage: DUNDERSUCCÈ!! TACK ALLA!!