Gylsboda Festival 2022

Det blev som vi trodde. All time high. Många besökare brukar vi ha på Gylsboda Fetival, men wow, dethär myllret hela dagen var en häftig upplevelse.

Innan öppning skulle jag ta ett varv och se att allt gick bra för våra utställare uppe vid gamla brottet och i G:a Transformatorn. Redan då var det mängder med bilar som anlänt.

Då kände jag att ok, vi är i hamn. Vi har nått ut. Detta kommer att bli en bra dag.

Vid grillplatsen stor Mias smedja och packade upp sitt vackra smide. Lite mindre vind hade varit önskvärt, när tält skall monteras och allt skall upp.

Tina packade upp sina stolpmössor inne i grillhyddan. Nästa kollektion som skall ut i Lönsboda fanns att beskåda.

Inne i G:a Transformatorn hittade vi Karin Linderoth, Hönshylte Gård och Margareta Juhlin med vacker konst, böcker och annat.

Utanför hade Eva packat upp sina lokala honungsprodukter.

Granbacka Keramik, Karolina Holmgren, hade med sina vackra alster med ljuvliga glasyrer.

Annorlunda Växter i långa banor längst med stigen, med Larry & Camilla Berlin.

Peter Aagerup visade sina vackra handgjorda knivar.

och Tony Aronsson visade vackert trähantverk. Mittemot dem skulle det stått utställare med flätad pil, tyvärr hade de drabbats av sjukdom, därav luckan.

Snart började barnen samlas för Sagovandring med Sagomagi.

Det visade sig vara många barn som ville gå med, så Camilla på Sagomagi valde att dela in dem i två grupper. Det blev två sagovandringar, för att det skulle bli bästa möjliga upplevelse för varje barn.

Vid Sliperiet packade Sven Ingvar upp alldeles nykläckta myror

sedan började han skapa i stocken. I bakgrunden en liten vätte som övervakar. Kanske kommer ni att kunna se honom längst skulpturrundan framöver?

Astrid kom från Tyskland för att visa ”Bakom glas måleri”. Spännande med för oss nya tekniker.

Ingar med textilt hantverk och tovning jobbade också hårt med att förankra tältet i vinden.

Smeden Daniel Schön med färltässjan igång visade vackert smide.

Grillmästarna Krister Olsson och Julius Sjöstedt arbetade hårt för att förse alla hungriga festivalbesökare med lokalproducerad korv från Ängaholma Gård.

Syster Åsa serverade portion efter portion och Elin tog betalt. Teamwork, där vi var ett gäng löpare som plockade porslin & bestick för att fylla diskmaskinen och sedan tillbaka ut igen. Vi klarade dagen utan engångstallrikar, bra jobbat!!

Kocken för dagen, Nicole Bauch, hade gjort två 70 liters backar med hemgjord potatissallad. När kvällen kom var det inte mycket över. Nicole serverade också från uteköket hela dagen. Lite skoj innan den stora rushen, sen fanns det ingen tid över för sådant.

Rudolf Germeroth knackade runor och Roland Tilajcsik knackade sten med besökarna.

På scen Vesper och Fredrik Bergman sköter ljudet. Riktigt härligt gung när grabbarna körde igång. Det är något speciellt med liveband! Go´stämning och det går så lätt att plocka disk med musik under arbetet. Kul med så duktiga ungdomar på scen!

Inne i Sliperiet var det många som njöt av konsten av Irina Ilina och Lars Persson.

Fikasugna stod på kö hela dagen. Här är det Ella i kassan, där hon hade hjälp av Ronja och Marika under dagen. I köket jobbade mamma Ulla med att bre mackor och koka kaffe medan Per, Andrew och Martin fixade med disken och annat. Mats & jag alternerade också där vi behövdes mest. Vi tackar för allas tålamod i kön.

På eftermiddagen kom vår trevliga Landshövding Anneli Hulthén och pratade så fint från scenen. Det tackar vi för. Skulpturvandringen förklarades invigd och Richard Sseruwagi spelade en trudelutt på Diabas xylofonen. Tack!

Niklas Larsson , Osby kommuns kommunalråd kom också på besök och ville ta en bild med Landshövdingen. Här framför minnesstenen för Goro Suzuki. Bild av Mangnus Augustsson.

Vesper bjöd på lite extra musik från scenen till allas glädje.

Mysigt för alla som satt ute och åt.

Landshövdingen kände igen vårt tidigare kommunalråd Marika B Hansen bakom disken.

Jag passade också på att presentera LGIFS ordf Tommy Johansson för Landshövdingen och berätta om hur vi föreningar jobbar tillsammans för att stärka och lyfta varandra.

Slutligen var det dags för Musikal på scen. Daniel W Hjalsted med kollegor. Musikal, sång och dans. Amazing.

Tack för att ni tar oss med till de stora scenerna, här ute i Gylsboda.

Kemi under en kärleksduett på scen som kändes långt ut i publiken.

Kan inte återge känslan i numret med sång av Josefine Elmander på scenen och dans framför scenen av Daniel Hjalsted och Charlotta Järbrink, men det var magiskt. Tack! Jag filmade lite och missade ta bild. Felix Hammarskjöld bjöd också på vacker sång.

Lite regn gjorde att många försökte trängas under tälten, men vi klarade oss ganska bra vädermässigt.

Till kvällen hade stocken förvandlas till en kvinna som håller i ett stycke Diabas. På måndag kommer Svenne tillbaka för att färdigställa det nya konstverket, som kommer att hälsa välkommen till Diabassens mecka <3

Tusen tack alla som på olika sätt hjälpte till, alla som medverkade och inte minst alla som kom. Utan er ingen festival. TACK!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Gylsboda Festival 2022