Diabas på Galleri Havslust och Vikingar i Sliperiet.

Välkomna i morgon söndag 23 juli kl 12-18, Galleri Havslust i Yngsjö för att se mer. Ni som vill besöka Sliperiet under söndagen, det kommer att finnas möjlighet att in & titta, men ingen fikaservering. Roland är på plats & ser till att besökare kan komma in och se på utställningen.

En vacker Diabasutställning i vackra lokaler på Galleri Havslust. Bordings ”n´John bor inte här mer, han for å Stockholm” gör sig bra i det finstämda rummet.

”Vattnet väg” och ”Näste” är andra exempel på vad vi visar. Det var bara ett par exempel, kom för att se mer!

Vid Sliperiet har Bodo Langner kommit långt med den Japanska Trädgården. Rogivande med vattnet som porlar ur stenen.

Det blir så vackert!

Bambuplanteringen utgör en fondvägg ut mot skogen och Diabasinstallationen mellan bambun bidrar ytterligare till den Japanska känslan.

I hallen är det Dagmar Glemmes vackra utställning som möter er. Så roligt med besökare som sitter och uppskattar det de ser. Tack!

En av dagens besökare visade sig vara Per Eklunds barnbarnsbarn. Per Eklund förlorade synen vid en sprängolycka i brottet i början på 1900 talet. Han skrev då ”Den blindes tunga lott”, en dikt som han sålde för 25 öre st för att försörja sig sedan han förlorat synen.

Tyska grabbar utmanar varandra i att spela luffarschack av Diabas.

Många trevliga besökare har varit fikasugna idag.

Hörde hot om att jordgubbssäsongen går mot sitt slut, bäst att passa på att njuta så länge det går av de goda bären.

Vädret var inte på sitt mest strålande humör idag. Bäst att sätta upp extra tält till byfesten. Lite tur att sonen kom förbi för att hämta sin svetsskärm, så kunde vi få honom att plocka ner den tunga backen med tältduk.

Ett gäng glada vikingar kom för att överraska en blivande brud med ett runristningsevent med Rudolf Germeroth.

Det knackades flitigt!

Alla skapade varsin fin runsten att ta med.

Trevlig avrundning på dagen med härliga grannar. Vi trotsade regent och parkerade oss ute, när vi nu hade satt upp ett extra tält. Tack för trevligt sällskap <3

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Diabas på Galleri Havslust och Vikingar i Sliperiet.