Vilken spegling!!

Vi pratade om att det kunde bli en häftig effekt när den helpolerade skulpturen där uppe på toppen träffas av kvällssolen och speglas ner i det vattenfyllda brottet.

Men att det skulle bli SÅ effektfullt hade vi inte förstått. Det är alltså speglingen i vattnet ni ser på bilden.

Uppe på toppen speglar det också i Roland Tilajcsik´s annars kolsvarta skulptur, så den färgas av omgivningen.

Här ser ni hela bilden. Tittar ni noga ser ni skulpturen på toppen och den skimrande speglingen i vattnet syns tydligt. Men det är svårt att visa på bild, fenomenet behöver upplevas.

Fläderblomssaften var klar att sila upp idag, den som Marika & Henri satte igång i fredags. Den blev riktigt god.

Marika tipsade om att fruktköttet kan plockas bort från citronskivorna som legat med fläderblommorna till saften och kokas till citronmarmelad. De svarta vinbären har börjat mogna så smått, några gick det att plocka och stoppa med i marmeladen. Gott och så känns det ju extra bra att ta vara på allt.

Härliga besökare har förgyllt dagen hos oss, mitt i saftandet & syltandet. Många är det som vill se Dagmar Glemmes vackra utställning. Här är det ett sällskap från Tyskland som tittar runt och njuter av konsten. De hade även promenerat runt brottet och deras reaktion gjorde oss så in i märgen glada. Barnen hade hittat alla skulpturer & installationer på rundan och de tyckte det var så spännande att upptäcka dem. Bästa äventyret tyckte de, och de påpekade att vi borde skylta hit på flera språk så ingen skulle gå miste om upplevelsen. Åh, så roligt att höra! Josefine som var med och tog fram slingan, hoppas du också läser och ser hur uppskattad den är! Vandring i unik natur, nu kryddad med skulpturer. Natur- och kulturled. Så bra det blir!

Skulle försöka fånga den vackra schäfern som besökte oss på bild, men han var mycket mer intresserad av vår jämthund Lexi som stod längre bort.

Kanske då lite ofint av Lexi att ointresserat vända baken till.. Förmodligen funderar hon på vad husse sysslar med. Brukar man verkligen hacka ogräs med den där, tänker hon nog.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Vilken spegling!!